Traaseth om exiten: – Jeg er ikke presset til å gå

Innovasjon Norge-sjefen avviser at turbulensen rundt henne siden 2014 har vært årsaken til at hun i dag varslet sin avgang.

Foto: Fredrik Hagen NTB scanpix
  • André Haugen
Publisert:,

Innovasjon Norge-sjef Anita Krohn Traaseth varslet fredag sin avgang i løpet av 2019. Nå uttaler hun seg for første gang.

– Ingen har bedt meg om å gå, jeg er ikke presset til å gå, jeg valgte et tidspunkt for å signalisere at andre bør ta over roret etter snart fem år. Det er ikke mer mystisk enn det, skriver Innovasjon Norge-sjef Anita Krohn Traaseth i et innlegg på Facebook.

I perioden hun har vært leder har hun vært gjennom en rekke mediestormer. Sist i sommer da E24 avslørte at selskapet ansatte Ferd-arving Katharina Andresen uten at stillingen ble lyst ut.

Les også: (+) Fem år i stormen: De seks største kontroversene rundt Anita Krohn Traaseth

– Helhetsvurdering

I innlegget oppgir Traaseth at hun leverte oppsigelsen torsdag ettermiddag, og at styreleder og departement forhørte seg om at hun virkelig ville slutte.

Slik starter innlegget til Anita Krohn Traaseth på Facebook.

Foto: Skjermdump Facebook

Hun skriver at det er gjennomtenkt valg hun nå har tatt.

– En ting er sikkert, det har vært jevnlig vind og stormkast rundt oss og meg siden 2014, så blåst i 2018, det har på ingen måte vært avgjørende for valget, det er en helhetsvurdering siden 2014 og hva som vil kreves fremover som har vært avgjørende.

I pressemeldingen fredag står det at Traaseth skal bli partner i et norsk vekstselskap, men det opplyses ikke om hvilket.

Krohn Traaseth har ikke besvart ikke E24s henvendelser fredag. Innovasjon Norge har også avslått en intervjuforespørsel.

Seks måneders oppsigelsestid

Innovasjon Norge leverte i 2017 tjenester for 7,3 milliarder kroner til norsk næringsliv, en økning på 24 prosent fra 2014 da Traaseth fikk jobben i selskapet. Driftskostnadene har i samme periode blitt redusert med seks prosent.

Traaseth avviser at det finnes en sluttavtale.

– Det finnes ingen «sluttavtale», jeg har seks måneders oppsigelsestid og blir så lenge styreleder ønsker det, skriver hun.

Les også

Kahoot-gründeren om Traaseth-avgangen: – Jeg fryktet dette ville skje

Traaseth har avtale om fratredelsesvederlag. Vederlaget er 6 måneders fastlønn ved fratredelsestidspunktet, skriver Innovasjon Norge i årsrapporten for 2017.

I fjor tjente Traaseth 2,73 millioner kroner på jobben som administrerende direktør.

Innovasjon Norge-talsmann Kjetil Svorkmo Bergmann sier til E24 at dette omhandler ordinær oppsigelsestid, og at hun ikke får lønn etter avgangen.

På spørsmål om hvorvidt dette betyr at Traaseth går av i utgangen av mai, bekrefter Bergmann at det er det trolige utfallet.

Her kan du lese mer om

  1. Innovasjon Norge
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Anita Krohn Traaseth forlater Innovasjon Norge

  2. Styreleder vil ikke vite om Traaseths hemmelige jobb

  3. – Ikke sikkert de ønsker en slik profil igjen

  4. Annonsørinnhold

  5. Håkon Haugli får lavere lønn enn Anita Krohn Traaseth

  6. Nå starter jakten på Traaseths etterfølger