Richard Branson skal bygge Hyperloop i India

Virgin-grunnleggeren har undertegnet en avtale som skal sikre ultrarask transport mellom megabyen Mumbai og IT-byen Prune.

BYGGES I INDIA: Virgin Hyperloop One har underskrevet en avtale med myndighetene i delstaten Maharashtra. Bildet viser en prototype.

Foto: Ho AFP
  • André Haugen
Publisert: Publisert:

Søndag underskrev Virgin-grunnlegger og styreleder i Virgin Hyperloop One, Richard Branson, en rammeavtale med myndighetene i Maharashtra som innebærer at det skal bygges et ultraraskt transportsystem mellom Mumbai og Pune innen 2024.

Reisetiden mellom den nye flyplassen ved Indias finanshovedstad og IT-byen Pune vil bli kuttet med tre timer, skriver Bloomberg.

Den nye reisetiden er mellom 14 og 25 minutter, og prisen vil bli omtrent det samme som hvis man bestiller drosje eller tar fly, ifølge The Economic Times.

– For massene

– Prismessig vil dette være på nivå med andre transportalternativer. Vi priser ikke dette som noe for de rike. Dette vil være tilgjengelig for massene, og jeg tror det vil påvirke folks liv og øke antallet jobber i denne megaregionen på 26 millioner mennesker, sier Branson, ifølge avisen.

I første omgang skal det bygges en operasjonell testbane, før det i løpet av de neste fem til syv årene skal etableres et fullverdig transportsystem mellom de to byene.

STORE PLANER: Virgin-grunnlegger Richard Branson.

Foto: Matthias Balk AFP

Ifølge Virgin Hyperloop Ones foreløpige analyser, kan systemet gi sosioøkonomiske besparelser på 55 milliarder dollar, tilsvarende 428 milliarder kroner, i løpet av 30 år.

Mumbai er den største byen og det nest største urbane området i India. Ifølge FN hadde området 21,4 millioner innbyggere i 2016.

Musk får tillatelse i Washington

Mandag kom også meldingen om at Tesla-gründer Elon Musks tunnelselskap Boring Company jobber sammen med et foreløpig ukjent selskap om å bygge en hyperloop mellom Washington DC og New York.

Musk har fått skriftlig tillatelse for å legge grunnlaget for en stasjon i den amerikanske hovedstaden, skriver Washington Post.

Godkjennelsen er en foreløpig tillatelse og gjelder enn så lenge bare visse forarbeid, som for eksempel graving på plassen. Avisen skriver at tillatelsen er vag.

Tidligere har Elon Musk blitt kritisert for at han har gått ut og sagt at de har hatt muntlige avtaler for sine planer.

Reisen fra Washington DC til New York skal ta 29 minutter. På veien skal toget stoppe i Philadelphia og Baltimore.

Les også

Vil teste hyperloop for laks

Les også

Hyperloop-sjefen i Norge for å møte norske bedrifter

Les også

Skip, historiske klenodier og en virtuell sniktitt på fremtidens supertransport

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Hyperloop

Flere artikler