Tingretten åpner konkurs i netthandelsbutikken Stayclassy
Konkurs er nå åpnet og selskapet har 13,9 millioner kroner i gjeld.
Det har stormet rundt netthandelsbutikken Stayclassy den siste tiden.
Nå er det åpnet konkurs i selskapet. I kjennelsen fra Asker og og Bærum tingrett blir det opplyst om at selskapet har en gjeld på 13,9 millioner kroner. Det kommer også frem at Stayclassy har eiendeler på 10,4 millioner kroner.
Retten legger skyldnerens opplysninger til grunn. Selskapet antas derfor å være ute av stand til å dekke sine forpliktelser etter hvert som de forfaller.
Når retten åpner konkurs i et selskap innebærer det at det oppnevnes en bostyrer som overtar alt ansvar for selskapet.
E24 har vært i kontakt med advokat Andreas Strime Christensen, som er oppnevnt som bostyrer for konkursboet. Han hadde ingen kommentar tirsdag morgen.
Lykkes ikke
Tirsdag forrige uke skrev selskapet på sin nettside at videre drift ikke lenger var mulig.
«Stayclassy lyktes ikke i arbeidet med rekapitalisering av selskapet. Styret har tirsdag kveld konkludert med at det dessverre ikke finnes alternativer for videre drift,» skriver selskapet på nettsidene.
Gründer i selskapet Thomas Holstad sa til E24 at de har forsøkt alt i deres makt for å redde selskapet - uten å lykkes.
– Jeg har lært mye på godt og vondt på veien som en ung gründer, og jeg skulle ønske historien fikk en annerledes slutt enn dette, for i det siste har det vært mye vondt. Unnskyld nok en gang til alle vi har skuffet, sa Holstad til E24 tirsdag forrige uke.
«Tusen takk til alle som har valgt Stayclassy de siste ni årene. Vi kommer til å savne alle våre fantastiske kunder, og vi er dypt fortvilet og lei oss over situasjonen.», skriver selskapet på nettsiden.
Millionbot
Den 16. januar stengte selskapet nettbutikken midlertidig. På nettsiden skrev de at «Vi har valgt å midlertidig stenge Stayclassy.no i påvente av en avgjørelse fra Forbrukertilsynet som er avgjørende for videre drift.»
Forbrukertilsynet varslet at selskapet ville bli gitt et gebyr på 1,5 millioner kroner og daglig leder Thomas Holstad et gebyr på 400.000 kroner for medvirkning til villedende markedsføring.
Stanset Spleis-innsamling
Som følge av selskapets økonomiske situasjon, opprettet Holstad en Spleis-innsamling til seg selv. Her forsøkte han å samle inn 500.000 kroner.
«Thomas legger bak seg et svært vanskelig år i 2022, og starten på 2023 ser mørk ut.», skrev han.
Sparebank1, som eier Spleis, valgte imidlertid å stenge ned innsamlingen.
– At spleis fjerner spleisen og i tillegg tilbakefører alt som er gitt i støtte frivillig, oppleves som å sparke en mann som allerede ligger nede, sa Holstad.