Investor kan få milliongevinst på Stordalen-luksus

Investor Runar Vatne har flippet en av de største leilighetene i luksusblokken i Sommerrokvartalet. Fire måneder etter overtagelse kan han hente inn milliongevinst.

SELGER: Runar Vatne har flippet bolig i det luksuriøse Sommerro-kvartalet.
Publisert: Publisert:

Investoren kjøpte leiligheten den første dagen den ble lagt ut på markedet for tre år siden.

Den gang kjøpte han den for 27 millioner kroner.

Leiligheten i 8. etasje kan friste med tre balkonger, og har blitt pusset opp siden overtagelse.

Ny pris: 35 millioner kroner.

Ifølge offentlige registre ble leiligheten overtatt den 13. desember i fjor.

Dermed kan det være snakk om flere millioners fortjeneste kun måneder etter overtagelse.

INVESTOR: Runar Vatne driver investeringsselskapet Capital Invest, og er nummer 278 på Kapitals liste over Norges rikeste, med en formue på 1,7 milliarder kroner.

Har oppgradert

Megler på boligen, Hans Houeland i DNB Eiendom, forteller at de allerede har hatt pågang på leiligheten, selv om den fredag kun har ligget ute i noen timer.

– Vi hadde også en runde før den ble lagt ut på markedet. Da fikk vi bud på 34 millioner. Det ble ikke enighet, så da tar vi en runde hvor vi legger den ut, sier han til E24.

Siden overtagelsen i desember har den allerede luksuriøse leiligheten blitt flippet. Boligen blitt oppgradert med nytt kjøkken, nytt gulv og aircondition. I tillegg får man nå med seg to garasjeplasser.

UTSIKT: Leiligheten kommer med utsikt inn mot bakgården.

Houeland sier at det er voldsomt stor interesse for Sommerro-kvartalet, på tross av de stive prisene. En prisantydning på 35 millioner kroner, gir en kvadratmeterpris på over 227.000 kroner.

– Alle disse leilighetene ble solgt under budrunder den første dagen. Du var heldig hvis du fikk. Dette er en av de beste enhetene i prosjektet, og det er den tredje største, sier han.

Han mener det er naturlig med sterk avkastning, da boligmarkedet har hatt god utvikling siden kjøpet.

– Den ble kjøpt før prisene på både byggekostnader og boligpriser begynte å galoppere, forteller han.

LUKSUS: Rikingene har flokket til Sommerro.

Mange ventet lenge på at den voldsomme veksten i boligsektoren skulle bremse i fjor. I Desember fikk man en nedgang på 0,9 prosent, og økonomer spådde et fall gjennom 2023.

Det har derimot ikke slått til, og så langt i år har prisene på landsbasis steget med 5,8 prosent.

Houeland mener det også ser godt ut for utviklingen de nærmeste månedene.

– Vi hadde en periode fra oktober til desember da det var dødt. Men det er også tradisjonelt en død periode, i tillegg var folk usikre på når rentetoppen skulle nås, og hvordan økonomien skulle rammes. Nå er folk tryggere på at rentetoppen nærmer seg. Det begynner på de billigste eiendommene, og så forplanter det seg oppover til de dyre, sier han.

– Jeg tror det blir et bra boligår, med tanke på omsetning.

HETT: Hans Houeland i DNB mener eiendomsmarkedet har gode utsikter.

Stordalen-satsing

Boligdelen i Sommerrokvartalet ble lagt ut for salg i oktober 2020.

Prosjektet på Frogner er tilknyttet hotellet «Sommerro House» i Oslo Lysverkers gamle lokaler på Solli plass i Oslo, drevet av Petter Stordalens Nordic Choice Hotels.

Den dyreste leiligheten, toppleiligheten, ble solgt til forretningsmannen Bjørn Erling Knappskog for 70 millioner kroner.

Bak Sommerrokvartalet, står entreprenørselskapet Aspelin Ramm og Strawberry Brothers (50/50). Strawberry Brothers er eid av Petter Stordalen og «Dressmann-brødrene» Petter, Stein og Joakim Varner i fellesskap (50/50).

Publisert:

Her kan du lese mer om