Økokrim mistenker Tommy Sharif for grovt skattesvik

 Den tidligere bildekkmillionæren Tasawer Sharif, mer kjent som Tommy Sharif, er av Økokrim mistenkt for grovt skattesvik.

Økokrim undersøker de økonomiske forholdene rundt dekkongen Tommy Sharif, som har levert manglende regnskap.
  • NTB
Publisert: Publisert:

I Nedre Romerike tingrett mandag fortsatte bobehandlingen av Sharifs selskaper, som ble slått konkurs i forrige måned. Gjennomgangstonen er at det i flere av selskapene ble levert manglende regnskap, det var ulovlige lån i millionklassen, og selskapene ble drevet for kreditors regning, skriver Nettavisen.

Bostyrer Christian Lundin har hatt problemer med å få tilgang på fjorårsregnskapet. En dataserver som inneholder regnskapet skal være fjernet, og det samme skal gjelde kameraovervåkingsutstyr og flere harddisker. Kun Sharif har tilgang på rommet der dette var oppbevart, sa Lundin i retten.

Sharif ble mandag pålagt å skaffe maskinene og serveren innen neste mandag, noe han sa han skal ordne.

Ifølge en kjennelse fra tingretten heter det at Sharif skal ha overført vel 2,9 millioner kroner fra flere av selskapene sine til seg selv i 2013 og i 2014, penger som ikke ble innberettet til skattemyndighetene, skriver Dagens Næringsliv.

Overføringene er av en slik størrelse at det ifølge kjennelsen må regnes som grovt skattesvik og straffbart.

Skatt øst og kemneren i Skedsmo krever vel 1,3 millioner kroner i skatt av Sharif etter overføringene. Økokrim frøs i slutten av april i år dette beløpet på kontoen til Sharifs sønn.

Ifølge kjennelsen skal Sharif ha overført 1.460.000 kroner fra sin egen til sønnens konto i midten av april, og deretter ble det foretatt over 20 overføringer og større uttak på sønnens konto. Lundin sier dette er penger som tilhører selskapene, og han viser til at Sharif selv har sagt seg enig i at pengene verken er hans eller sønnens.

Sharif ønsker ikke å kommentere kjennelsen om beslag i kontoen.

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Tommy Sharif arrestert

  2. Søker med hund i Sharif-selskap

  3. Elden: - Sharif er ikke borte

  4. Politiet varsler stor Sharif-etterforskning: – Har fått flere tips

  5. Ekspert om det Sharif er siktet for: – Veldig vanlig