Økokrim behandlet færre nye saker i fjor

En større del av tiden ble brukt i retten med gamle saker.

BRUKER TIDEN I RETTEN: - Tilbøyeligheten til annenomganger i rettslokalene har økt, og vi bruker stadig flere dager i retten per sak, sier Økokrim-sjef Trond Eirik Schea.
Publisert: Publisert:

Økokrim satte i fjor i gang etterforskning i 15 saker. Det er en nedgang fra året før da de startet behandling av 27 nye saker. Samtidig brukte Økokrim flere dager i retten i fjor enn tidligere.

2012-statistikken viser at Økokrims tidsbruk i retten økte spesielt mye i lagmannsretten og Høyesterett, altså på behandling av gamle saker som ble anket videre, skriver Aftenposten.

– Antallet dager vi har brukt på gamle ankesaker, har preget virksomheten vår i 2012. Tilbøyeligheten til annenomganger i rettslokalene har økt, og vi bruker stadig flere dager i retten per sak. Den tiden kunne vi selvsagt gjerne ha brukt på andre saker. 15 nye saker i 2012 synes vi er litt lavt, for det mangler ikke på ting å ta tak i, sier Økokrim-sjef Trond Eirik Schea.

Han mener den økende tidsbruken i retten skyldes at tiltaltes forsvarere tar i bruk langt skarpere advokater og at det blir benyttet flere fagfolk for å gjøre det vanskeligere for Økokrim å avdekke kriminalitet.

Schea regner med at også 2013 kommer til å være preget av mange dager i rettslokalene og at mye av tiden kommer til å gå med på saker som skal behandles på nytt.

De 139 årsverkene i Økokrim kan skryte av å bidra til en høy oppklaringsprosent. I fjor lå oppklaringsprosenten på 89 prosent, 9 prosent mer enn målsettingen. 95 prosent av alle sakene som Økokrim grep fatt i, endte med domfellelse.

LES OGSÅ:

Høyesterett forkaster Transocean-anke

Intex-styreformann siktet av Økokrim

Økokrim frykter mer korrupsjon i Norge

Publisert: