Økokrim sikter Funcom for markedsmanipulasjon

Saken er knyttet til «The Secret World».

TØMMER LOKALENE: Her bærer Økokrim ut utstyr fra Funcoms lokaler, seks timer etter at aksjonen startet.
Publisert:

Funcom opplyser i en børsmelding onsdag klokken 12.11 at selskapet er siktet for to forhold, i forbindelse med at Økokrim onsdag morgen gjennomførte en razzia i selskapets lokaler.

Les også

Økokrim-aksjon mot Funcom

Ifølge børsmeldingen er selskapet siktet for brudd på verdipapirhandelloven, deriblant for ikke å ha ført innsidelister på forskriftsmessig vis.

Ifølge børsmeldingen fra Funcom omhandler siktelsen informasjonen selskapet ga til markedet om spillet «The Secret World» fra august 2011 frem til det ble lansert i juli 2012 samt to måneder etter lanseringen.

Siktelsen er etter all synnsynlighet tatt ut før morgenens razzia i Funcoms lokaler da en slik aksjon etter loven krever at det er tatt ut siktelse på forhånd.

Det har ikke lykkes E24 å komme i kontakt med Funcoms ledelse etter at siktelsen ble kjent.

Bekrefter siktelse

Hos Økokrim bekrefter førstestatsadvokat Hans Christian Koss at det er tatt ut siktelse mot selskapet.

- Jeg kan bekrefte at Funcom er siktet for brudd på verdipapirloven - markedsmanipulasjon og for manglende føring av innsidelister, sier Koss til E24.

- Vi er nå i en dialog med selskapet for så raskt som mulig og avkrefte eller bekrefte disse mistankene, og selskapet samarbeider med oss i dette arbeidet, sier Koss.

Førstestatsadvokaten ønsker ikke å besvare andre spørsmål, hverken om det er personer som er siktet eller om etterforskningen er et resultat av henvendelser fra Finanstilsynet eller Oslo Børs.

- Vi kan bare bekrefte informasjon som kommer fra andre. Utover dette vil vi hverken bekrefte eller avkrefte noen, sier Koss.

Les også

Funcom i gang igjen på Oslo Børs

I timene etter lunsj har Økokrim båret ut flere traller med utstyr fra Funcoms lokaler. De er fortsatt på stedet, knappe seks timer etter at aksjonen ble innledet.

Alle de ansatte er sendt hjem.

Alarmen kimet hos Børsen

Allerede sommeren 2012 satte Oslo Børs igang undersøkelser av de store kursbevegelsene i Funcom, både i forkant og etterkant av lanseringen av «The Secret World» 3. juli 2012.

Les også

Finanstilsynet og Oslo Børs gransker Funcom-aksjen

Fra en toppnotering på 24 kroner i april falt kursen til under 2,50 kroner i slutten av august, da det ble klart at storsatsingen hadde floppet.

Konsekvensene var dramatiske for selskapet, som måtte si opp over halvparten av de ansatte.

Samtidig med det kraftige kursfallet solgte personer i Funcoms ledelse unna til dels betydelige aksjeposter.

Det gjaldt ikke minst tidligere Funcom-sjef Trond Arne Aas, som i den perioden solgte aksjer for minst 10 millioner kroner.

- Jeg har solgt aksjer gjennom flere transaksjoner på forskjellige tidspunkt, sa Aas til E24 i 2012.

Tilsynet gransket

Også Finanstilsynet gransket Funcom i 2012. Det bekreftet seksjonssjef Geir Holen i Finanstilsynet til E24 i 2012.

- Jeg kan bekrefte at vi gjør undersøkelser rundt Funcom-aksjen, og at vi ser på transaksjoner og kursutviklingen de siste månedene, sa Holen, som ikke ville si om de hadde vært i kontakt med Økokrim på det daværende tidspunktet.

Han ville heller ikke si om tilsynet selv hadde gjort noen bevissikring.

Les også:

Funcom kollapset - akkurat som sistFuncom gir opp storspilleneDenne dagen kommer aksjonærene i Funcom til å huskeDisse skal redde Funcoms framtid

Publisert: