Bilsalget i EU-land gikk opp 5,2 prosent i juni

Salg av nye biler, som ses på som en indikator på økonomisk vekst, økte med 5,2 prosent i EU i juni og med 2,9 prosent hittil i år, ifølge ferske industritall.

SETTES SAMMEN: Volkswagen, som leder an i EU-markedet, tok inn 24,4 prosent av bilsalget det første halvåret i 2018, en vekst fra 23,3 prosent samme periode i fjor.

Foto: Erik Schelzig AP
  • NTB
Publisert:

Rundt 1,5 millioner biler ble solgt i juni og rundt 8,4 millioner hittil i 2018, viser tallene fra European Automobile Manufacturers Association (ACEA), som ble lagt fram tirsdag.

Bilmarkedene i Frankrike, Spania og Tyskland kommer særlig godt ut av juni, med en salgsøkning på henholdsvis 9,2, 8 og 4,2 prosent. Spania er imidlertid den store vinneren hittil i 2018, med en vekst på over 10 prosent, etterfulgt av Frankrike på 4,7 prosent og Tyskland med 2,9 prosent.

Les også: Han var verdens første superrike

I Storbritannia og Italia er det ikke like lystige dager i bilmarkedet, og i juni gikk salget ned med henholdsvis 3,5 og hele 7,3 prosent. Samlet har det britiske salget gått ned 6,3 prosent hittil i år, mens nedgangen i Italia hittil i år ligger på 1,4 prosent.

Volkswagen, som leder an i EU-markedet, sto for 24,4 prosent av bilsalget det første halvåret i 2018, en vekst fra 23,3 prosent samme periode i fjor.

Her kan du lese mer om

  1. Bil
  2. Volkswagen

Flere artikler

  1. Bilsalget i EU kollapset i april

  2. Norwegian setter inn fly for å få nordmenn hjem fra Spania

  3. Otovo vil bli størst i Europa: Kaster seg på spansk gullrush for solceller

  4. Annonsørinnhold

  5. Omsetningen til Itslearning faller for andre år på rad

  6. Kraftig økt etterspørsel etter bolig i utlandet