Klikk på bildene for å se alle Dagbla-forsidene de siste fjorten dagene.

E24

Dagbladets metode

I jakten på et bedre liv har jeg lest Dagbladets førstesider i fjorten dager og fulgt alle rådene. Det hjalp ikke.

Dagbladet de siste to ukene.

Faksimile
 • Elin Ørjasæter
  Elin Ørjasæter var frem til juni 2012 konsulent i PR- og informasjonsbyrået Burson-Marsteller. Hun er tidligere E24-kommentator, og jobber nå som foredragsholder og forfatter. Hun har tidligere vært personaldirektør, hodejeger og forhandler i fagforening. «Lederboka, hodejegerens beste tips» og den humoristiske selvbiografien «Det glade vanvidd» er to av hennes bøker. Født: 25. februar 1962 Avhengig av: Kaffe og Twitter. Drømmebil: Mini Roadster cabriolet. Angrer på: At jeg jobbet så mye da barna var små. Favorittartist: Willie Nelson, Phil Ochs og Johnny Cash. Beste bok: «Borgerkrigen» av Hans Magnus Enzensberger. En dystopi som kom ut på 80-tallet og forandret mitt syn på verden. Både borgerkrigene i Afrika, 11. september og 22. juli kan sees som en bekreftelse på bokas dystre profetier.
Publisert:
Dette er en kronikk
Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg til E24 her.

Tirsdag 1. november. «Så lett sjekker du hjertet». Inni artikkelen sto det at «man føler seg ikke nødvendigvis syk på forhånd, men man kan få store hjerneskader». Jeg føler meg ikke syk. Jeg står altså i fare for å få store hjerneskader. Jeg bestilte time hos fastlegen.

Onsdag 2. november. «Slik blir du rik på egen bolig» og «Derfor er boligsparing smart». Vi trenger i grunnen to bad og et ekstra arbeidsrom. Jeg ringte Nils og ba ham gå på visning. Så løp jeg til fastlegen. Han sa jeg var helt frisk.

Torsdag 3. november. «Vitaminene som er viktigst for deg». Jeg kjøpte vitaminer på helsekosten for åtte hundre kroner. Jeg ringte Nils og ba ham gå på flere visninger.

Fredag 4. november: «Slik redder du ryggen». Jeg hadde litt vondt i ryggen i fjor. Tidligere ryggsmerter kan føre til at man får vondt andre steder, ifølge Dagbla, det heter «kompensering». Jeg har litt vondt i hodet så jeg bestilte time hos fastlegen igjen.

Dagbladet 6. november 2011

Faksimile

Lørdag 5. november. «Smertepillene med best effekt» Jeg handlet på apoteket for sju hundre kroner. «Ikke lenger fy-mat». Ni matslag som er «sunnere enn du tror». Nils ringte og sa at vi hadde vunnet budrunden om en stor leilighet på Frogner. Hurra!

Søndag 6. november: «Kjøp bolig nå!». Ha, ha, det har vi jo nettopp gjort! Endelig har vi gjort noe skikkelig smart, takket være Dagbladet.

Mandag 7. november: «Alt du må vite om renta». Dette rekker jeg ikke å lese, jeg skal jo til legen. Legen sier jeg er helt frisk og at vitaminpiller er unødvendig og at jeg bare skal «spise normalt, men kanskje litt mindre». Tror jeg må skifte lege, han kan umulig være særlig dyktig.

Tirsdag 8. november «Forbrukerrådet slår kreftalarm» En masse produkter gir meg kreft! Jeg bestiller helsjekk på Volvat medisinske senter, de tar jo pasientene mer alvorlig enn han slappe fastlegen min. Kanskje jeg har kreft?

Onsdag 9. november. «99 billige sydenreiser» og «Sjekk de beste gratis-programmene». Godt å få spart litt penger. Men jeg måtte kjøpe iPhone først da, for å få brukt de dataprogrammene. Alt tar tid, herregud, jeg er stressa!

Torsdag 10. november. «Kom i form på 20 minutter». Jeg driver jo allerede ryggtrening. Men 20 minutter ekstra bør vel gå bra.

Dagbladet søndag 13. november 2011

Faksimile

Fredag 11. november: «Rådene som løfter sex-livet». Men åssen skal jeg få tid til å jobbe med sex-livet også? «Den sunneste ferdigmaten». Endelig. Der kom løsningen. Men ikke det, likevel, nei. For et av sex-rådene er: «Sett mannen din i stua og lag livretten hans». Livretten? Kjøttkaker og brun saus fra bunnen av?! Og tenk om han ikke skjønner at vi skal elske når jeg roper «maten er ferdig» men tror vi bare skal spise?

Lørdag 12. november: «Slik lever du best med diabetes og slik unngår du folkesykdommen». «350 000 nordmenn har type 2-diabetes. Om lag halvparten av dem vet ikke selv at de har sykdommen». Jeg har opplagt diabetes. Bra jeg skal til Volvat på mandag.

Søndag 13. november: «Selg boligen nå». Den satt. Vi som nettopp har kjøpt! De skrev jo «Kjøp bolig nå» for en uke siden?! Jeg har trolig kreft, dårlig sexliv, vondt i hodet og skjult diabetes. Det eneste som mangler er boligkrakk. Enda godt jeg skal til Volvat i morgen. Det koster noen tusen, men det er verdt det. Må huske å kjøpe Dagbla på veien så jeg vet hva de må sjekke.

I dag, mandag 14. november. «Kreftsymptomene du må sjekke: Føflekk, nese, hoste, bryst, lymfeknuter, kul, rygg, underliv.» Og enda mer: «Ny vaksine kan forlenge livet».

Dagbladet 14. november 2011

Faksimile

Aha! En vaksine mot døden! Den må jeg be om på Volvat! Men … vil jeg egentlig ha den? Jeg snur i bakken opp mot Volvat.

Jeg vil ikke lenger lese Dagbla. Jeg vil bare leve. Sånn helt vanlig leve, liksom.

PS: For ordens skyld -- Dagblasitatene er ekte. Alt det andre er funnet på.

Følg Ørjasæter på Twitter og Facebook

Her kan du lese mer om

 1. E24
 2. Dagbladet
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Fra fattig student til Instagram-suksess

 2. Tips til boligkjøpere: - Ligg unna de største byene

 3. Betalt innhold

  Enkle tips til jobbsøkere

 4. Annonsørinnhold

 5. Betalt innhold

  Geir Karlsen styrte flere selskaper gjennom stormen. Så kom telefonen fra Norwegian

 6. Betalt innhold

  Fiskersønnen som ble milliardær – og tapte alt