Produksjonsselskapet bak Fjorden Cowboys er konkurs

Produksjonsselskapet, som blant annet har laget den populære TV 2-serien Fjorden Cowboys med Leif Einar «Lothepus» Lothe, ble mandag slått konkurs.

PRODUKSJONSSELSKAP KONKURS: Flimmer Film vant prisen for beste dokusåpe for Fjorden Cowboys, her representert av Lothepus, under Gullruten 2017.

Foto: Marit Hommedal NTB scanpix
  • NTB
  • Vetle Forsland (Bergens Tidende)
Publisert:,

Det bergenbaserte selskapet står også bak dokumentarfilmen «En gang Aurora», om artisten Aurora Aksnes. Nå er det altså slutt.

– Jeg så konturene av at det gikk den veien, men dette er trist. Jeg er tross alt stolt over det vi har fått til de siste 19 årene, sier styreleder Christer Fasmer i Flimmer Film til Bergensavisen.

Den nyeste sesongen av det populære programmet Fjorden Cowboys er ferdig innspilt, men det er foreløpig ikke kjent hvordan konkursbegjæringen vil påvirke den kommende sesongen.

Advokat Per Chr. Eriksen ho Simonsen Vogt Wiig er oppnevnt som bostyrer. Fristen for å melde krav i boet er 18. februar.

– Jeg har ikke fått noe innsyn i denne saken enda. Vi skal ha et møte og diskutere veien videre så snart som mulig, mest sannsynlig i morgen, forteller Eriksen til E24.

Negativ egenkapital

Selskapet har slitt økonomisk i lang tid. I 2017 leverte Flimmer Film et årsresultat på 201.500 kroner, etter å ha hatt et negativt årsresultat året før.

Egenkapitalen var på minus 3,6 millioner kroner.

– Selskapet har en utfordrende høy negativ egenkapital og lav likviditet. Styret presiserer at aksjekapital pr. i dag er tapt, het det i årsberetningen som er undertegnet i juli 2018.

Selskapet ventet på dette tidspunktet å bli tilført ny egenkapital gjennom salg av aksjer til en ekstern investor.

Senere ble det kjent at tidligere nyhetsredaktør i TV2, Jan Ove Årsæther, og Ove Grønnevik tok kontroll over 80 prosent av aksjene med selskapene Maverix og Media Bergen.

Selskapet hadde i juli 10 fulltidsansatte.

Her kan du lese mer om

  1. Konkurs
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Skistar stenger alle skianlegg fra 6. april

  2. Jonas Gahr Støre fikk gevinst på 3,4 millioner i fjor

  3. Sportsforretningen Birk Sport konkurs: – Flere interessenter har tatt kontakt

  4. Annonsørinnhold

  5. Eier langt mer enn «Game of Thrones»: Her er Oljefondets film- og TV-aksjer

  6. Inntektsfall for Sophie Elise