Brekke og Wærsted snakker om Telenor-bråket

Telenor-sjef Sigve Brekke avviser at han forsøkte å sverte styreleder Gunn Wærsted i media etter at hun inngikk en dialog om hans stilling.

 • Karl Wig
 • Bjørn Haugan
 • Marius Lorentzen
Publisert:,

– Det har vært en uenighet i styret knyttet til konsernsjef Sigve Brekke. Det er ikke riktig at det har vært en avstemming om konsernsjefens stilling, men det er riktig at det har vært en prosess.

Det sa Telenor-styreleder Gunn Wærsted på pressekonferansen hos Telenor onsdag.

Ifølge Wærsted har denne prosessen har pågått i «noe tid». Hun bekrefter at saker fra Asia har vært på styrets bord, men sier disse nå er ferdig behandlet og avklart – og at styret uansett stiller seg bak Brekke som konsernsjef.

– Styret fastholder sin tillit til konsernsjef Sigve Brekke. Styret mener han er den rette til å lede Telenors arbeid videre, fastslår Telenor-styrelederen.

Avviser personkonflikt

På direkte spørsmål om hun har bedt Brekke trekke seg, sier Wærsted:

– Som jeg sa i innledningen har jeg hatt en dialog med konsernsjefen om det. Den dialogen er avsluttet, og styret har truffet sin beslutning.

Hun minner om at styreleder, altså hun selv, ikke kan avgjøre en konsernsjefs avgang alene. Samtidig sier hun dialogen hun hadde med Brekke hadde styrets forankring.

Les også

Telenor-aksjen faller etter Brekke-avklaring

Ifølge Sigve Brekke har dialogen som har pågått med styret vært «åpen og konstruktiv».

– Det er ikke unaturlig at det dukker opp saker der styret trenger å høre min versjon, sa Brekke.

Både han og Wærsted avviser at det har pågått en personlig konflikt mellom dem.

– Det er dreid seg om uenighet rundt saker, sier Brekke.

Han sier han også hele tiden har opplevd at han har hatt styrets tillit, selv om Wærsted altså bekrefter en uenighet og «prosess» i styret rundt hans stilling.

Brekke avviser Wærsted-spill

Både PR-guru Hans Gelmuyden og Finansavisen har hevdet at Telenor-sjefen har hyret inn PR-hjelp for å sverte Wærsted i media.

Førstnevnte mener sågar at Dagens Næringsliv lot seg lure inn i en kynisk maktkamp, hvor Brekke var avsenderen for avsløringene.

Les også

Var toppsjef da militæret i Bangladesh ble sponset, ble forfremmet

Dette benekter Brekke hardnakket onsdag:

– Jeg har definitivt ikke bidratt til noen lekkasjer, og har definitivt ikke engajsert noen kommunikasjonsrådgivere for å kjøre noe spill, sier han.

Føler med Telenor-ansatte

Styreleder Wærsted sier hun føler med alle medarbeidere i Telenor, som nok en gang opplever at det er stor uro og negativ oppmerksomhet i media.

– Lekkasjer blandet med rykter og spekulasjoner er en kraftig blanding, og vi i styret har funnet det nødvendig å gå ut med informasjon som vi normalt ikke vil gjør, sier hun, og utdyper senere:

– Som prinsipp mener jeg at ingen i styret skal kommentere på vurderinger vi gjør som er konfidensielle. Det at det er lekkasjer, ser jeg på som veldig krevende og veldig alvorlig, sier Wærsted, som presiserer at hun ikke vet om det er noen i styret eller styrets nære krets som står bak lekkasjene.

Les også

Professor Aarebrot: – Brekke hadde vært sparket av Røkke

Mente én måtte gå

Siden konflikten i Telenor-toppen omsider nådde mediene onsdag i forrige uke – utløst av Dagens Næringslivs sak om at Wærsted har forsøkt å kvitte seg med Brekke uten å få med seg resten av styret – har presset gradvis økt om at situasjonen både får sin avklaring, og sin forklaring.

Det første kom tilsynelatende tirsdag kveld: Da var et to dager langt styremøte avsluttet, og Telenor-styret meddelte at de fortsatt har tillit til Sigve Brekke. Han blir dermed sittende.

Det gjør også Gunn Wærsted, opplyste Telenors kommunikasjonsdirektør.

Et slikt utfall er stikk i strid med hva ledelseseksperter har spådd: De har ment at saken er så betent og uholdbar for Telenor, at minst én av dem må forlate sin posisjon i et av landets største selskaper.

Her kan du lese mer om

 1. Telenor
 2. Sigve Brekke
 3. Gunn Wærsted
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Etterforskning i hemmelig land kan velte Brekke

 2. Ekspert: Full retrett svekker Wærsted

 3. NRK: Telenor-sjefen har forsøkt bytte ut Berit Svendsen

 4. Annonsørinnhold

 5. Kilder antyder «snarlig hastemøte» i Telenor-styret

 6. Sigve Brekke: – Helt feil at jeg har ønsket å skvise ut Berit Svendsen