Nye problemer for Dreamliner kan skape trøbbel for Norwegian

Boeing sier det er funnet sprekker i flyvingene. Norwegian sier det kan skape forsinkelser for dem. OPPDATERT!

Boeing 787 Dreamliner lander på Oslo lufthavn 1. mai 2012.
Publisert:

Flyprodusenten Boeing melder fredag kveld at produksjonsfeil har ført til sprekker i vingene på enkelte av deres 787 Dreamliner-fly som er under bygging.

Det er Mitsubishi Heavy Industries, som bygger vingene, som har oppdaget at en endring i produksjonsprosessen kan forårsake sprekker i vingene.

Problemene er en stor hodepine for Boeing som jobber knallhardt for å komme opp i et produksjonsvolum på 10 Dreamliner-fly i måneden. Det er nødvendig hvis de skal klare å levere flyene som avtalt til kundene.

Norwegian-leveranser kan bli forsinket

Nå må Boeing inspisere 42 fly som er under bygging, noe som fører til at leveranser til to flyselskaper er blitt forsinket.

- Vi vil arbeide sammen med v åre kunder for å foreta de justeringer av leveransene som måtte bli nødvendig, sier en talsmann for Boeing til nyhetsbyrået Dow Jones.

E24 har lørdag moregn vært i kontakt med Norwegian.

Det norske flyselskapet har bestillinger inne på flere Dreamliner-fly.

- Dette kan påvirke leveransetidene noe, men vi forventer ikke større endringer, skriver informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i en e-post.

Norwegian har i dag tre fly av typen 787-8 Dreamliner i flåten og ytterligere fem i bestilling. I tillegg har de planer om å lease fly av den noe større 787-9-varianten.

Satt på bakken

Ifølge Boeing er det ingen av de Dreamliner-flyene som allerede er levert til flyselskapene som er påvirket av problemene med vingeproduksjonen.

Dreamliner-flyene var allerede i utgangspunktet kraftig forsinket fra Boeings side men problemene ble bare verre etter at flyene ble satt i trafikk.

I fjor besluttet luftfartsmyndighetene at de skulle settes på bakken etter flere hendelser med brann i batteriene eller overopphetede batterier.

Problemene førte til at Norwegian, som baserer sin langdistansesatsing på Dreamliner-fly, ikke fikk sine fly i tide og måtte leie inn andre flytyper dag langdistanserutene startet.

Siden har det vist seg at Boeings driftsorganisasjon ikke har vært gode nok til å korrigere og justere tekniske problemer som har oppstått med Dreamliner-flyene. Det har ført til perioder med store forsinkelser.

Les også:

Norwegian-kunder får dekket advokatutgifterDefekt Dreamliner-batteri nådde 660 grader- Forretningsmodellen fungerer utmerketKjos ber passasjerene om unnskyldning: - Forferdelig leit- Vi sitter Kjosfast i Bangkok

Publisert: