Flytter diamantfunn etter DN-oppslag

Etter at Dagens Næringsliv beskrev hvor en koffert med diamanter til en verdi av flere millioner kroner befant seg, fikk man hastverk med å flytte den.

MÅTTE FLYTTE TA-INVEST-DIAMANTENE: Dagens Næringsliv beskrev i detalj hvor de 900 TA-Invest-diamantene befant seg. Da fikk man hastverk med å flytte dem.

SIMON DAWSON
  • Eivind Johannessen
Publisert:,

Bostyrer Leif Petter Madsen i advokatfirmaet Wikborg Rein fikk det travelt da han kom på jobb i morges.

At han hadde en koffert med diamanter som ble funnet under razzia hos grunnleggerne av den fallerte aksjeklubben TA-Invest, var ikke akkurat noen hemmelighet lenger.

Les også: Fant 900 diamanter

Flyttet til et bankhvelv

"Diamantene befinner seg nå i en safe på kontoret til bostyrer Leif Petter Madsen i advokatfirma Wikborg Rein rett ved Rådhusplassen i Oslo", stod det i Dagens Næringslivs torsdagsutgave.

Nå kan DN.no melde at kofferten er flyttet til et bankhvelv.

Politiet som opplyste om plassering

- Basert på oppslaget i DN så vil ikke denne kofferten lenger være på vårt kontor. Jeg har i dag morges avtalt med en bank om oppbevaring av diamantene nettopp fordi avisen skrev det, sier bostyreren til DN.no.

Ifølge Madsen var det politiet som opplyste at diamantene befant seg i kontorene hans.

Dagens Næringsliv skrev i sin sak at diamantene har en verdi på 27 millioner kroner. Det avviser Wikborg Rein i en pressemelding torsdag ettermiddag.

De skriver at diamantene kun har en verdi på to til tre millioner kroner.

"Det vises til presseoppslag i dag vedrørende beslag av en koffert med diamanter tilknyttet TA-Invest saken. Politiet har foretatt en verdivurdering av kun et mindre utvalg av diamantene. Ved overlevering av kofferten til bostyrer Leif Petter Madsen ble det opplyst at foreløpig verdianslag av diamantene var 2-3 millioner kroner. Verdianslaget i Dagens Næringsliv må bero på en misforståelse. Kofferten befinner seg ikke i lokalene til Wikborg, Rein & Co, men er forvart i bankhvelv," skriver advokatfirmaet i en pressemelding.

Til forsiden

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Fant 900 diamanter

  2. Stumpene etter TA Invest-skandalen skal reddes

  3. TA Invest-gründer slått konkurs

  4. Annonsørinnhold

  5. 730 mill. i krav etter TA Invest-konkurs

  6. Politiet på gulljakt i utlandet