Petter Stordalen selger seg ut av Tibber for 350 millioner kroner

Strawberry selger eierandelen på 11 prosent i strømselskapet Tibber til Schibsted.

Petter Stordalen får igjen mer enn ti ganger mer enn han har investert når han nå selger eierandelen i Tibber til Schibsted.
  • André Haugen
Publisert:

Etter avtalen med Stordalen sitter Schibsted med omtrent 15 prosent av selskapet, ifølge en pressemelding.

Stordalen investerte for første gang i selskapet i forbindelse med en gründerkonkurranse i 2016. Den gang gikk han inn med 2,5 millioner kroner i strømselskapet.

Siden har han investert i flere kapitalinnhentingsrunder og bidratt med til sammen 30 millioner kroner, skriver DN, som først omtalte saken. Dermed er avkastningen for Stordalen på over 1.000 prosent.

– Vi hadde egentlig ikke planer om å selge. Vi likte selskapet veldig godt, men vi i Strawberry har vært med på en lang reise. Schibsted kan tilføre en del ting til Tibber som veldig få selskaper kan gjøre. Jeg måtte føle litt på det, men landet på at de er den rette til å ta stafettpinnen videre, sier Stordalen til avisen.

Schibsted gikk inn i Tibber i september, og sikret seg en eierandel på fem prosent. Da hadde de to selskapene hatt kontakt i en årrekke, fortalte Tibbers grunnlegger Edgar Vårdal Aksnes E24.

Den transaksjonen verdsatte Tibber til like over tre milliarder kroner, og verdsettelsen er den samme nå som Stordalen selger seg ut.

Tibber har hatt en solid vekst de siste årene. I oktober i fjor meldte selskapet at de hadde rundet 100.000 strømkunder. Da E24 sist snakket med gründeren fortalte han at de lå an til å klare 400.000 betalende kunder ved slutten av året.

Transaksjonen forventes gjennomført i november.

E24 er et heleid datterselskap i Schibsted-konsernet. Enkelte journalister i E24 eier aksjer i Schibsted gjennom konsernets aksjespareprogram.

Les også

Tibber kjøper Schibsted-selskap og får mediekonsernet på eiersiden

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Tibber
  2. Petter Stordalen

Flere artikler

  1. Tibber kjøper Schibsted-selskap og får mediekonsernet på eiersiden

  2. Tjente sine første millioner som student

  3. Ny måling: Norske strømkunder stadig mer misfornøyde

  4. Tibber-appen overbelastet av besøkende etter strømprisrekord

  5. Petter Stordalen selger seg helt ut av Strawberry publishing