Flere solgte hytta i andre kvartal

Hyttemarkedet opplevde en salgsøkning på nær ti prosent i årets andre kvartal. Spesielt sjøhytter i øvre prisklasse har hatt en markant vekst.

I årets andre kvartal var det nær ti prosent økning i hyttesalget i Norge. Spesielt hytter ved sjøen gikk godt.
  • NTB
Publisert: Publisert:

– Man må huske at dette er en vekst fra et rekordår, sier partner Bjørn Erik Øye i Prognosesenteret til Dagens Næringsliv.

I andre kvartal i 2020 – altså månedene like etter koronapandemien traff Norge, april, mai og juni – ble det i alt omsatt 3.500 fritidsboliger, ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB).

Spesielt er det hytter ved sjøen som har fått en økning i år, med hele 24,7 prosent fra samme periode i fjor. I vinter planla 75.000 nordmenn å kjøpe seg fritidsbolig i utlandet, ifølge SSB. Så kom koronapandemien og satte en stopper for planene.

– Det er åpenbart at en god del av dem har valgt å heller kjøpe hytte ved sjøen, og noen av de har nok valgt å handle i den dyre enden av skalaen. Samtidig har nok de som tidligere har hatt planer om å kjøpe hytte forskuttert planene, sier Øye.

Totalt i år har antall solgte hytter økt med 18 prosent fra 2019. Samtidig har gjennomsnittprisen for en hytte nå passert 2,3 millioner kroner, en økning på 6,9 prosent.

Les også

Stoltenberg har kjøpt hytte til 14 millioner kroner på Svartskog

Les også

Sjøhyttepriser stiger for syvende år på rad

Publisert:
Gå til e24.no