Skyhøye hotellpriser i Kristiansand: Betalte 8.400 kroner for to netter

Hotellene i Kristiansand har hatt en strålende juli måned. Men høy etterspørsel etter sørlandssommer fører også til skyhøye priser.

8.400 kroner var noe mye for to netter på hotell, syns Eivind Kalve. Han forteller likevel at han hadde et flott opphold i Kristiansand.
Publisert:

– Det var det eneste hotellet som hadde ledig rom. Jeg syns nok det var litt i dyreste laget, sier Eivind Kalve.

Forrige helg dro Kalve og samboeren, som til daglig bor i Bergen, til Kristiansand for å nyte sol og godt vær.

– I Bergen er vi jo vant til å gå med sjøstøvler, derfor hadde vi lyst til å dra til Sørlandet. Etter å ha vært innom noen campingplasser langs veien og sovet i bilen, hadde vi lyst på en god natts søvn, forteller han.

Les også

Sprikende hotellsommer: Bare ett av tre Oslo-rom i bruk i juli

På Scandic Kristiansand Bystranda betalte Eivind Kalve og samboeren 8.400 kroner for to netter.

Varierer ut fra sesong og etterspørsel

Dermed booket de inn på Scandic Kristiansand Bystranda. Ifølge Kalve var dette det eneste hotellet i Kristiansand som hadde ledige rom. For to netter betalte han 8.400 kroner – for et standard dobbeltrom.

– Det var et helt OK hotellrom, rent og pent. Men vi hadde jo kommet oss én uke til utlandet med all inclusive for samme pris, sier han.

Men til tross for den stive prisen er Kalve full av lovord om oppholdet i sørlandsbyen. Han peker også på at mange hoteller har slitt økonomisk under coronakrisen, og at han gjerne vil støtte opp om norsk næringsliv.

– Jeg kan godt være ambassadør for hotellet og kan anbefale det videre. Frokosten og innsjekkingen var flott. Men jeg skulle jo kanskje ønske de ville invitere meg tilbake på et billigere opphold eller spandere en god middag, humrer han.

Hotelldirektør ved Scandic Kristiansand Bystranda, Håvard Solum, forteller at hotellprisene varierer ut fra sesong og etterspørsel. Han ønsker ikke å gå ut med tall, men forteller at etterspørselen har vært stor i år.

– Det er mye folk på Sørlandet om sommeren og fulle hoteller, og da blir nok også hotellprisene deretter. At noen syns det er dyrt, er forståelig, sier han.

Les også

Hurtigruten-krise på verst tenkelig tidspunkt

Les på E24+

Oslo-hotellene taper mest på koronakrisen

Les på E24+

Nå blomstrer turistnæringen på Voss. – Men etter fellesferien er det bråstopp.

Høyere priser enn andre steder

Peter Wiederstrøm, hotellrådgiver i Wiederstrøm Hotel Consulting, skriver til E24 at hotellromprisene i Kristiansand alltid er høye i juli, som oftest de klart høyeste blant norske storbyene.

Juliprisene i Kristiansand er høyere enn vanlig, ifølge hotellrådgiver Peter Wiederstrøm.

– Jeg kan ikke huske å ha sett høyere julipriser noen andre steder alle de årene jeg har fulgt hotellmarkedene. Generelt er juliprisene i Kristiansand omkring 50–60 prosent høyere enn andre steder, med noen unntak, skriver han.

Wiederstrøm kan også opplyse at tall fra Benchmarking Alliance, som han representerer i Norge, viser at hotellromprisene i Kristiansand i juli var 13 prosent høyere sammenlignet med samme måned i fjor.

Les også

DNB-kundenes sommerforbruk overrasker storbanken: – Ser effektene av at vi ferierer i eget land

Les på E24+

Oslo-hotellene taper mest på koronakrisen

Publisert: