Anita Krohn Traaseth har solgt Bestum-villa med 8 mill. i fortjeneste

Tomannsboligen Villa Solbakken ble kjøpt av tidligere Innovasjon Norge-leder og mannen i 2013. Nå er den solgt med god fortjeneste.

Hoveddelen av Villa Solbakken ligger på 346 kvadratmeter, og fikk i fjor høst en prisantydning til 23 millioner kroner.

Studio Oslo/Sem & Johnsen
 • Benedicte Storm Bamvik
Publisert:

Hoveddelen av tomannsboligen Villa Sobakken på Bestum, som først ble lagt ut for salg i fjor høst, er solgt for 21,65 millioner kroner.

Anita Krohn Traaseth og mannen Knut Thomas kjøpte boligen som er bygget i 1917 til 13,6 millioner i 2013, og har nå tjent over 8 millioner kroner på salget.

– Vi var veldig positivt overrasket og er svært fornøyd med salget, forteller Anita Krohn Traaseth til E24.

Siden paret kjøpte sin del tomannsboligen, har de gjort flere justeringer som har økt verdien på kjøpet.

Paret skal blant annet ha anlagt et basseng på terrassen, lagt inn nytt kjøkken og gjort vedlikehold av boligen.

Les på E24+

Boligprisene opp i Bergen

Liggetiden på boliger er kortere

Traaseths del av tomannsboligen ble solgt for 21.650.000 kroner, 1,35 millioner under prisantydningen som ble lagt ut i fjor høst, men 150.000 kroner over den siste prisantydningen da den ble lagt ut på nytt.

– Det er vanskelig å skulle prise en slik bolig, så man måtte begynne et sted som virket riktig. Det er veldig mange forskjellige strategier rundt salg, og selgerne virket veldig fornøyde med beløpet.

Til tross for at boligen ble lagt ut for salg under coronautbruddet, forteller eiendomsmegler Vidar Øie Nilsen at Traaseths del av tomannsboligen ble solgt raskt dagen etter siste visning.

Når E24 spør om usikkerheten rundt salg av bolig under coronapandemien, svarer Nilsen at omsetningshastigheten i markedet ikke er så mye lavere i dag enn det den var før corona.

– I midten av mars stoppet det opp, men det kom seg fort i gang igjen. Etter min erfaring har liggetiden vært kort, og er ikke lenger enn den var før corona. Jeg føler det snarere er omvendt - at det går raskere nå.

Tomannsboligen Villa Solbakken ble bygget i 1917

Benedicte Storm Bamvik, E24

Usikre på markedet under corona

Tidligere Innovasjon Norge-leder forteller at både hun og mannen Knut Thomas var spente på salget som ville skje under coronapandemien.

Paret la boligen ut på markedet for første gang i fjor høst, med en plan om å flytte til deres nye hus i Sandefjord, men trakk annonsen tilbake da de bestemte seg for å bli boende i Oslo.

– Derav utsatte vi hussalget til våren med ønske om å finne en leilighet i sentrum. Da ante vi jo ingenting om corona og hva slags vårmarked dette ville bli, sier Traaseth.

Hun forteller videre at de var veldig usikre på markedet, og lurte på om de i det hele tatt ville klare å omsette boligen på grunn av coronaviruset.

Les på E24+

Det er aldri solgt flere boliger i Bergen om sommeren enn i år

Selge først - kjøpe etterpå

Da boligen lå ute for salg i fjor høst, ble den omtalt av blant annet Nettavisen og Dagens Næringsliv. Det skal ha ført til et voldsomt press under visningene i fjor, ifølge Traaseth.

– Det var veldig uvant for oss å få hjemmet vårt publisert på forsiden av aviser, og selv om mange var på visning, var nok flere drevet av nysgjerrighet enn kjøpevilje. Denne gangen var det fortsatt god interesse til tross for coronarestriksjoner.

Paret uttrykker ikke noe bekymring rundt det å finne seg en ny bolig med det første, og forteller at de heller vil bruke litt tid på å finne leiligheten de ser etter i Oslo sentrum.

– Det er slik det blir under coronapandemien; selge først - kjøpe etterpå. Vi har jo også et helårshus i Sandefjord, samtidig som vi har et nytt, flott sted å bo i Oslo, så det går helt fint for oss.

De nye eierne, som ikke ønsker å bli nevnt med navn, forteller til E24 at de er fornøyde med kjøpet, og tror de kommer til å trives i Villa Solbakken.

Boligen hadde overtakelse 1 august.

I den første utgaven av denne saken var kun den opprinnelige prisantydningen fra høsten 2019 nevnt, og ikke den andre prisantydningen fra 2020 som var på 21,5 millioner kroner.

Les også:

Les også

Brennhett sommermarked for små leiligheter: Sturla utsatte boligsalget for å treffe studentmarkedet

Les også

Gjelsten solgte Bygdøy-rekkehus for 22 millioner

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Anita Krohn Traaseth
 2. Bolig
 3. Salg
 4. Coronaviruset

Flere artikler

 1. Kahoot-gründeren har kjøpt øy

 2. Betalt innhold

  Disse boligene ble solgt for mer enn to millioner over prisantydning

 3. Har solgt hytter for over 400 millioner kroner i sommer

 4. Toroms-leilighet gikk 2,5 millioner over prisantydning

 5. Unge på boligjakt: – Ikke så gøy å være kjøper nå