Tibber med stor-ekspansjon til Europa

Tibber-sjefen sier selskapet nærmest har blitt påvirket positivt av coronakrisen. Nå tar det norske selskapet produktet til en rekke nye europeiske land.

Medgründer og daglig leder i Tibber, Edgeir Vårdal Aksnes.

Johnny Vaet Nordskog
  • Sindre Hopland
Publisert: Publisert:

Ikke alle virksomheter sliter under corona, og Tibber er en av dem som gjør det godt.

– Kundebasen økte med 50 prosent i første kvartal sammenlignet med samme periode i fjor, sier medgründer og daglig leder i Tibber, Edgeir Vårdal Aksnes som var spent på hvordan coronakrisen ville påvirke veksten.

Vekstselskapet har blant annet utviklet en løsning som lar deg bytte strømprodusent automatisk, og hvor roboter handler den billigste fornybare kraften for deg til spotpris.

Nå tar de for alvor steget ut av Skandinavia, og lanserer onsdag åpningen av nye markeder i Frankrike, Spania, Nederland, Finland og Danmark.

Fra før av var tjenesten tilgjengelig i Norge, Sverige og Tyskland.

Les også

Laveste strømpris noensinne i Sør-Norge: Du kan spare 6.000 kroner i 2020

Kampen om Europa

I tillegg til automatisk strømkjøp lar Tibber brukerne koble produkter til tjenesten deres for å overvåke strømforbruket. Det er blant annet denne tjenesten som nå blir tilgjengelig i de nye markedene, mens strømavtalen blir tilgjengelig i Tyskland fra onsdag.

– Nå kan også nordmenn med sommerbolig i for eksempel Sverige legge den utenlandske strømregningen til i Tibber, og få avtalen på norsk og betale med norsk bank. I tillegg til at man kan følge varmepumpe og andre sensorer montert i utlandet hjemme fra Norge, sier Aksnes.

Strømavtalen er enda ikke klar i Frankrike, Finland, Spania, Nederland og Danmark.

Aksnes sier det fremdeles ikke er ett enkelt digitalt strømselskap som har klart å kapre hele kontinentet, og at det nå handler om å ekspandere raskt.

– Det er fire fem selskaper jeg tror vil bli konkurrenter, men disse har ikke skalert opp utenfor hjemmemarkedet sitt, slik som vi har, så vi er veldig godt posisjonert akkurat nå, sier han og nevner konkurrenter som Bulb, Octopus og Ovo som de som har kommet lengst.

Tibber-gründeren mener det vil pågå en lignende konkurranse som det har gjort i flere år innen digitale banktjenester, der selskaper som N26 og Revolut på få år har fått millioner av nye kunder.

Les også

Tibber og Clas Ohlson med landsdekkende butikk-samarbeid

Selger produkter for over 100 millioner

Men Tibber selger ikke bare strøm, men har også en nettbutikk med varer man kan koble opp mot appen, være seg elbil-ladere eller selskapets nye avtale med Philips Hue innen belysning.

Aksnes er usikker på hvor stor del av selskapets omsetningen nettbutikken står for.

– Men for første gang vil nettbutikken selge varer i hundremillionersklassen, sier han.

I fjor omsatte selskapet for 244 millioner kroner, opp fra 69 millioner året før.

Da Tibbers omsetning er svært følsom mot kraftprisene er det vanskelig å budsjettere nøyaktig hvordan 2020 ender, men Aksnes tror man vil klare å doble seg i 2020 og omsette for nærmere en halv milliarder kroner.

Vil hente mer penger i tøffere marked

I fjor ble det klart at Tibber hentet 12 millioner dollar (118 millioner kroner) i risikokapital fra Silicon Valley-investoren Founders Fund.

Men for et selskap i hurtig vekst, er ikke det nok om man skal vinne kampen om Europas strømkunder.

Aksnes sier selskapet har god «runway», altså til man trenger å hente penger igjen, men planlegger 18 måneder – to år frem i tid.

– Det ligger i kortene at vi må gå i gang med en såkalt B-runde. Så langt har vi levert på alle lovnadene til våre investorer, og vel så det.

– Vil det være vanskeligere å hente penger i disse coronatider?

– Det virker som det er betraktelig med kapital i markedet, men det var nok mer overflod i starten av første kvartal, sier Aksnes som tror de fremdeles vil kunne hente kapital til fornuftige betingelser.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Tibber
  2. Strøm
  3. Philips Hue
  4. Startups

Flere artikler