Oslo Vei slår seg selv konkurs

Krise i det offentlige eide selskapet. Nå er også desemberlønnen til de ansatte i fare.

KONKURS: Oslo Vei slår seg selv konkurs. Oslo Vei står blant annet for snørydding i Oslo.
  • NTB
  • Sverre Rørvik Nilsen
Publisert:

På en ekstraordinær generalforsamling fredag sa næringsbyråd Hallstein Bjercke (V) nei til styrets forslag om å tilføre selskapet 103 millioner kroner i ny egenkapital.

Dermed har styret i Oslo Vei enstemmig vedtatt å begjære oppbud - altså det har slått seg selv konkurs.

Dette melder Oslo Vei på egen hjemmeside.

- Jeg er lei meg for at det ikke har vært mulig å finne en løsning som kunne sikre arbeidsplassen til selskapets nesten 300 medarbeidere, og å måtte gi en slik melding kort før jul. Selskapets økonomiske stilling er imidlertid slik at egenkapitalsituasjon og likviditet utløser handlingsplikt etter aksjeloven. Dessverre med den konsekvens at styret må begjære selskapet tatt under konkursbehandling sier styreleder Kyrre Olaf Johansen i en uttalelse.

Oslo kommune eier hele Oslo Vei AS.

Desemberlønnen i fare

Situasjonen er så alvorlig at de trolig heller ikke får utbetalt lønn i julemåneden.

– Dette er en trist dag. De får trolig ikke lønn i desember. Nå har også banken stengt kreditten. Det viktigste for meg nå er å forsøke å skaffe arbeid videre for alle de dyktige ansatte vi har, sier administrerende direktør Arnt Rønning i Oslo Vei til NTB.

Bedriften har eksistert siden 2001 som en fortsettelse av Oslo veivesen som går tilbake 150 år.

I 2010 var omsetningen om lag 560 millioner kroner.

Svake resultater

Styret fikk heller ikke gjennomslag for tilførsel av 40,2 millioner kroner som kompensasjon for avviklingen av Huken pukkverk. Dermed så ikke styret annen utvei enn å varsle eieren, som er Oslo kommune, om at de i styremøte samme dag besluttet å begjære oppbud for selskapet.

– Jeg anser det som lite sannsynlig at en eventuell tilførsel på 143 millioner kroner til selskapet ville vært nok til å sikre god og forsvarlig drift, og vil gi tilfredsstillende avkastning. Det en betydelig risiko for at vi måtte gått inn med mer egenkapital på et senere tidspunkt, sier næringsbyråd Hallstein Bjercke (V).

I løpet av året har selskapet opplevd en resultatsvikt på samtlige forretningsområder. Det har ført til at selskapet ved årets slutt får en negativ egenkapital. Men allerede fra 17. desember vil selskapets likviditet være oppbrukt.

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Oslo Vei-ansatte får penger i desember

  2. Oslo Vei-boet krever 500 mill. fra Oslo kommune

  3. Betalt innhold

    Noryards Fosen begjærer oppbud

  4. Vil bruke kinomillionene påMunch-museum og bibliotek

  5. FotoKnudsen slårseg selv konkurs