Virke: – En kjempestor seier

Virke og NHO berømmer regjeringen for å ha lyttet til næringslivet etter å ha presentert «kontantstøtten» til bedriftene fredag morgen.

Ivar Horneland Kristensen i Virke er fornøyd med å ha fått gjennomslag om pengestøtte til bedriftene som sliter med faste utgifter.
 • Nora Rydne
Publisert: Publisert:

– Dette er en kjempestor seier for oss. Blant våre bedrifter er 180.000 mennesker permittert, så nå er det viktig at vi får denne ordningen opp og stå og at den treffer riktig, sier administrerende direktør Ivar Horneland Kristensen i Virke. 

Han forteller at de sammen med NHO, LO, Finans Norge og regjeringen har møttes kontinuerlig siden søndag forrige uke for å utarbeide en plan for støtte direkte til coronarammede bedrifter.

Ifølge Kristensen skjedde det noe i midten av uken – da forsto opinionen virkelig alvoret. 

Han berømmer regjeringen for å høre på hovedorganisasjonenes innspill, og for å handle raskt.

– Får vi denne ordningen i gang i løpet av 2–3 uker, er det verdensrekord, sier Kristensen.

Les også

Kontantstøtte til bedrifter: – Helt ekstraordinært

Finansminister Jan Tore Sanner (H) (t.v.) la frem «kontantstøtten» sammen med administrerende direktør i NHO, Ole Erik Almlid, Idar Kreutzer i Finans Norge, Virke-sjef Ivar Horneland Kristensen og LO-sjef Hans-Christian Gabrielsen.

– Snakk om å berge bedrifter

Både Kristensen og NHO-sjef Ole Erik Almlid, samt LO-leder Hans-Christian Gabrielsen og Finans Norge-sjef Idar Kreutzer var med da regjeringen presenterte «kontantstøtten» til bedriftene fredag morgen.

Den nye krisepakken fra regjeringen er på 10–20 milliarder kroner per måned. Den skal hjelpe corona-rammede selskaper med betydelig inntektsfall og løpende kostnader.

Også Almlid er fornøyd med regjeringens tiltak.

– Jeg er ikke der at jeg vil si dette er en seier, men det er klart vi har fått et gjennomslag, sier han.

– Men her er det ikke snakk om seiere, men om å berge bedrifter. Nå er det tatt et veldig langt steg i riktig retning for å hjelpe bedrifter, men det viktigste er hvordan de er i stand til å utvikle seg og holde virksomheten gående når krisen er over. Nå kommer detaljene på plass i løpet av uken, så får vi se om det er nok, sier Almlid.

Les også

SMB Norge: – Virker ikke som regjeringen forstår alvoret

Uenige om hvem som var først

De to hovedorganisasjonene er noe uenige om hvem som spilte inn forslaget om «kontantstøtte» for bedrifter til regjeringen. 

– Jeg tror nok Virke var først med det, så vil sikkert andre mene noe annet, men vi var i alle fall veldig tidlig ute, sier Kristensen. 

– Sa han det? Ja, Virke var vel kanskje først ute i mediene. Vi har alle jobbet med dette, NHO begynte å jobbe med det med en gang vi så hva som ble gjort i Danmark. Vi har ikke vært så opptatt av å være først med overskriftene, men Virke er mindre enn oss – de er lillebror, sier Almlid.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Coronaviruset
 2. Virke
 3. NHO
 4. Ole Erik Almlid
 5. Næringsliv

Flere artikler

 1. TV: Regjeringen legger frem tiltakspakke

 2. Kontantstøtte til bedrifter: – Helt ekstraordinært

 3. Møter næringsministeren nå: Her er bedriftenes corona-krav til regjeringen

 4. Næringsministeren møtte partene i arbeidslivet: – Vi må ha litt is i magen

 5. Virke og NHO fornøyde med gradvis åpning: – Fornuftig