Britiske flyselskaper går til sak mot staten

British Airways, EasyJet og Ryanair prøver å stoppe det nyinnførte kravet om karantene for reisende inn til landet.

British Airways er blant selskapene som stiller seg kritisk til de nye karantenereglene.
Publisert:

Flyselskapene British Airways, EasyJet og Ryanair går til sak mot britiske myndigheter etter at det ble innført nye corona-tiltak, det melder Sky News.

De nye reisereglene som ble innført mandag, innebærer at alle innreisende til landet må ut i 14-dagers karantene. De tre flyselskapene prøver nå å få stoppet tiltaket, som de mener vil ha «ødeleggende effekt på britisk turisme og den bredere økonomien» samt ødelegge tusenvis av arbeidsplasser.

Videre mener selskapene at det ikke finnes noe vitenskapelige bevis for å rettferdiggjøre de strenge tiltakene.

Flygigantene krever at regjeringen gjeninnfører sin tidligere karanteneregler fra 10. mars, der det var kun passasjerer fra «høy risiko» land som måtte i karantene, det skriver Financial Times.

Avviste alternativ

I tillegg avviste de forslaget om bilaterale avtaler mellom land med lave smittetilfeller, såkalte «luftbroer», som regjeringen presenterte som et potensielt alternativ til karantene, det skriver Reuters.

Storbritannias statsminister Boris Johnson har tidligere insistert at karanteneregler er nødvendig i bekjempelsen av coronaviruset. «Vi må ta grep nå for å håndtere risikoen fra utlandet som kan utløse en ny topp», sa han tidligere denne måneden ifølge Financial Times.

Med over 40.000 døde som følge av coronaviruset er Storbritannia et av de landene som er hardest rammet. Landet ventet imidlertid lenger enn flere andre land med å innføre strenge smitteverntiltak, og stengte ikke ned før 23. mars

Les også

Ryanair-sjefen mener karantene er noe tull

Publisert:
Gå til e24.no