Ferske NHO-tall: 80 prosent av reiselivsbedrifter tviler på normalsituasjon om et år

43 prosent av NHOs medlemsbedrifter tror de vil være tilbake til normalen om et år. For reiselivsnæringen er tallene betydelig lavere.

Et stort flertall av NHO Reiselivs medlemsbedrifter tror det tar mer enn et år før de er tilbake til normalen. Bilde fra Hotell Scandic Seilet i Molde. Scandic får så langt 57,6 millioner kroner i kontantstøtte som følge av coronakrisen.

Gisle Oddstad/NTB scanpix
 • Nora Rydne
Publisert:

I økonomibarometeret til Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) går det torsdag frem av rett under halvparten av de spurte bedriftslederne tror selskapet vil være tilbake til normalsituasjon etter coronakrisen innen et år.

Men bedriftslederne innen reiselivsnæringen ser langt mørkere på situasjonen. Kun 19 prosent av de spurte bedriftslederne tror de vil være tilbake til normalen om et år. 80 prosent tror det vil kreve mer enn ett år – trolig to – før de kan snakke om normalsituasjon igjen.

Les på E24+ (for abonnenter)

Stenger dørene for godt på Matbørsen: Flere enn 20 ansatte mister jobben

– Selv om samfunnet gradvis åpnes opp igjen, og flesteparten av nordmenn skal feriere i Norge, ser det fortsatt bekmørkt ut for store deler av reiselivet og alle de permitterte som nå frykter for jobbene sine, sier administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv i en nyhetsmelding på NHOs nettsider.

I undersøkelsen går det også frem at 97 prosent av bedriftslederne i reiselivsbransjen frykter at omsetningen de neste seks månedene vil være lavere enn normalt.

Les også

Norwegian i pakkereisesamarbeid med flere hotellkjeder

Samlet for alle spurte er prosenten på 76 prosent.

– Reiselivet vil få det tøft i sommeren og utover høsten med dagens restriksjoner. Her trengs mange tiltak. Blant annet må kompensasjonsordningen utvides og forlenges minst til høsten, og permitteringsordningen må forlenges, sier Krohn Devold i meldingen.

Her kan du lese mer om

 1. Coronaviruset
 2. Reiseliv
 3. NHO
 4. Økonomibarometeret

Flere artikler

 1. Hotelldirektør: – Juli i år kan bli bedre enn i fjor

 2. Går mot krisesommer for norske storbyhoteller

 3. Betalt innhold

  Koronakrisen rammer ulikt: Én faktor skiller vinnere og tapere

 4. Annonsørinnhold

 5. Regjeringen presenterer nye reiseråd – åpner opp for at flere får reise til Norge

 6. Norge og store deler av Europa åpner 15. juli – med forbehold