Ferske NHO-tall: 80 prosent av reiselivsbedrifter tviler på normalsituasjon om et år

43 prosent av NHOs medlemsbedrifter tror de vil være tilbake til normalen om et år. For reiselivsnæringen er tallene betydelig lavere.

Et stort flertall av NHO Reiselivs medlemsbedrifter tror det tar mer enn et år før de er tilbake til normalen. Bilde fra Hotell Scandic Seilet i Molde. Scandic får så langt 57,6 millioner kroner i kontantstøtte som følge av coronakrisen.

Gisle Oddstad/NTB scanpix
 • Nora Rydne
Publisert:

I økonomibarometeret til Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) går det torsdag frem av rett under halvparten av de spurte bedriftslederne tror selskapet vil være tilbake til normalsituasjon etter coronakrisen innen et år.

Men bedriftslederne innen reiselivsnæringen ser langt mørkere på situasjonen. Kun 19 prosent av de spurte bedriftslederne tror de vil være tilbake til normalen om et år. 80 prosent tror det vil kreve mer enn ett år – trolig to – før de kan snakke om normalsituasjon igjen.

Les på E24+

Stenger dørene for godt på Matbørsen: Flere enn 20 ansatte mister jobben

– Selv om samfunnet gradvis åpnes opp igjen, og flesteparten av nordmenn skal feriere i Norge, ser det fortsatt bekmørkt ut for store deler av reiselivet og alle de permitterte som nå frykter for jobbene sine, sier administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv i en nyhetsmelding på NHOs nettsider.

I undersøkelsen går det også frem at 97 prosent av bedriftslederne i reiselivsbransjen frykter at omsetningen de neste seks månedene vil være lavere enn normalt.

Les også

Norwegian i pakkereisesamarbeid med flere hotellkjeder

Samlet for alle spurte er prosenten på 76 prosent.

– Reiselivet vil få det tøft i sommeren og utover høsten med dagens restriksjoner. Her trengs mange tiltak. Blant annet må kompensasjonsordningen utvides og forlenges minst til høsten, og permitteringsordningen må forlenges, sier Krohn Devold i meldingen.

Her kan du lese mer om

 1. Coronaviruset
 2. Reiseliv
 3. NHO
 4. Økonomibarometeret
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Nybø: Krisen i reiselivet er den nye normalen

 2. Emilie Stordalen om Nybøs reiselivsutspill: – Nedlatende

 3. Reiselivet etter turiståpningen: – Et steg tilbake fra kanten av stupet

 4. Annonsørinnhold

 5. Devold: - Dette må hotellene og restaurantene få for å overleve

 6. Hotelldirektør: – Juli i år kan bli bedre enn i fjor