Fikk skylden for dødelige skogbranner i USA – søker konkursbeskyttelse

Energiselskapet PG&E, som fikk skylden for flere av de voldsomme skogbrannene i California i 2017 og 2018, søker om konkursbeskyttelse. 

ØDELEGGELSER: Nesten 19.000 bygninger skal ha blitt skadet i «Camp Fire»-skogbrannene som herjet California i november. Pacific Gas & Electric Co (PG&E), som har fått skylden for brannen, risikerer nå konkurs. Dette bildet ble tatt i Paradise.

Foto: Noah Berger AP
Publisert:

Selskapet står overfor massive forsikringskrav, etter å ha fått skylden for at feil på strøm- og distribusjonsnettet skal ha startet flere skogbranner. I 2017 fikk de skylden for 12 av de 250 skogbrannene som herjet i California dette året.

Vond gikk til verre i 2018, da energiselskapet fikk skylden for «Camp Fire» brannen. Brannen, som varte fra 8. til 25. november, kostet minst 86 menneskeliv. Ifølge LA Times ble nesten 19.000 bygninger skadet i brannen, og skadene er beregnet å koste 16,5 milliarder dollar (140 milliarder norske kroner).

Energiselskapet PG&E bekrefter mandag at de forbereder seg på å søke om konkursbeskyttelse etter kapittel 11 i amerikansk konkurslovgivning, og sier de etter planen vil levere søknaden i slutten av januar.

Les også: (+) Fra klokker til kokain: Slik endte fortidens Amazon på konkursens rand

Les også

Selskap kan stå bak skogbrann i California – raste på Wall Street

Etterforskes

Nyheten kommer dagen etter at selskapets administrerende direktør, Geisha Williams, varslet at hun forlater stillingen.

PG&E er nå under etterforskning av de amerikanske myndighetene, og kan stå overfor krav opp til 30 milliarder dollar som følge av brannskadene, skriver Reuters.

Aksjene i selskapet har i skrivende stund falt over 50 prosent i førhandelen på Wall Street.

I en pressemelding skriver det 150 år gamle selskapet at de forventer at konkursprosessen vil føre til en løsning på de potensielle kravene de står overfor som følge av skogbrannene.

Her kan du lese mer om