Det blir nyttår i New York for Norwegian-passasjerene

Norwegian klarer ikke finne feilen på sitt eget Dreamliner-fly, som skulle ha landet på Gardermoen i går morges. Nå leaser de inn et reservefly for å få passasjerene hjem fra New York.

STRANDET: Norwegian lar sin egen 787 Dreamliner stå på bakken i New York mens man leter etter den tekniske feilen, og leaser inn erstatningsfly for å frakte passasjerene som venter på andre døgnet, hjem til Norge. Her ser vi en Dreamliner på Gardermoen tidligere i år.
Publisert:

Det betyr at de 276 strandede passasjeren må feire nyttår i USA.

De kommer hjem til Norge tidligst klokken 23.00 i morgen 1. januar, vel 64 timer etter rutetidspunkt.

Det kommer fram av en informasjons-SMS flyselskapet har sendt ut til de frustrerte passasjerene, som siden i går har vært innlosjert på hotell i den amerikanske storbyen.

Les også

Lander ikke før neste år

Flyet fra New York skulle gått mandag 03.30 norsk tid, og landet rundt lunsjtider i går.

Etter flere utsettelser ble det estimert ny avgang i formiddag, med landing like før nyttår nå i kveld.

Heller ikke det gikk, da teknikerne til Norwegian og leverandør Boeing ikke klarer å finne feilen på Dreamliner 787-flyet. Ifølge flyselskapets pressetjeneste dreier det seg om feil på bremsesystemet.

Sendte ut SMS

I meldingen som bekrefter leasing av reservefly og ny avgang første nyttårsdag heter det:

FERSK SMS: Slik informerte Norwegian sine passasjerer nå klokken 15.30, om at man leaser inn fly fordi man ennå ikke har funnet feilen på sin egen Dreamliner.

«Ettersom det ikke er noen avklart løsning på det tekniske problemet på vår egen flymaskin, har vi bestemt oss for å lease en Boeing 777 fra EuroAtlantic for å operere vår flight DY7002 fra New York til Oslo. Dessverre vil avgang være først klokken 08.30 i morgen tidlig, 1. januar».

SMS-en er videresendt E24 av flere passasjerer vi har vært i kontakt med.

08.30 amerikansk tid er er klokken 15.30 norsk tid.

Med 7,5 timers flytid over Atlanteren er flyet hjemme tidligst klokken 23.00 i morgen, norsk tid.

Rut ga opp før Norwegian

Rut Helen Gjævert er blant de 276 som skulle vært i Norge for halvannet døgn siden, men som nå må ta nyttårsfeiringen i USA.

- Folk er mest oppgitt. De fleste skulle ønske man var hjemme hos sitt og sine. Nå har det drøyet så lenge at stemningen er mest oppgitthet, men underveis har vel mange vært både sur, sint og lei, sier hun til E24.

- Spørsmålet mange stilte seg rundt frokostbordet her på hotellet er hva de nå skal gjøre i kveld. Alle blir jo her under nyttårsfeiringen nå, sier Gjævert. Hun jobber som prosjektleder i VGTV, og var på vei hjem fra ferie da det ble et ekstraopphold i New York. Selv ga hun opp før Norwegian.

Les også

Usikkert om 276 passasjerer rekker nyttårsfeiringen

- Jeg booket om billetten i går kveld. Jeg skjønte allerede da at det ikke kom til å bli noen nyttårsaften hjemme med vennene i Norge, og at det bare var å ta feiringen her i New York isteden.

E24 har tidligere vært i kontakt med Eivind Engen, som også er ventende passasjer. Han er ikke imponert over hvordan Norwegian har informert sine kunder.

- Vi har fått veldig lite informasjon, med kun SMS-er hver fjerde time eller så. Det er for dårlig, sa han i går kveld.

I info-SMS-en Norwegian sendte til sina passasjerer nå klokken 15.30 heter det at hotellene passasjerene er booket inn på er varslet, og at de vil bli servert mat.

«Vi er veldig lei oss for de ubeleiligheter dette medbringer», skriver Norwegian til slutt.

Problemfly

Det er en maskin av typen 787 Dreamliner, som Norwegian har kjøpt inn til sine langdistanseflyvninger, som har trøbbel. Norwegian har i dag tre fly av typen i flåten, og ytterligere fem i bestilling.

Bjørn Kjos & co har imidlertid, som også andre flyselskap, hatt flere tilfeller med teknisk trøbbel og påfølgende tidssprekker når det gjelder Dreamliner-flyene fra amerikanske Boeing.

Les også

Norwegian skal fly Bergen - New York

Nyttårsforsinkelsen i New York skjer under en uke etter at 125 passasjerer måtte feire julaften på et Norwegian-fly fra Florida til Oslo.

Maskinen som nå står i New York, er ifølge Aftenposten identisk med flyet som søndag fikk problemer med varme- og klimastyringen på vei fra Bangkok til Oslo. Som VG da skrev, opplevde 270 passasjerer at temperaturen i kabinen steg opptil 32 grader på flyturen hjem.

Problemene med Dreamliner-flyene har vært så mange, at Norwegian i september hadde oppvaskmøte med utsendte representanter fra Boeings ledelse.

Les også:

Norwegian sier opp sine svenske kabinansatteNorwegian bestiller større DreamlinerFår erstatning fra Boeing for Dreamliner-trøbbelVoksesmerter bremser Norwegian

Publisert:
Gå til e24.no