Kjendistweet fikk klesaksje til å stupe

Guess Inc. sine aksjer falt 17 prosent etter modellen Kate Upton sendte en tweet hvor hun anklaget selskapets medgründer for maktmisbruk i omgang med kvinner. 

ANKLAGER: Kate Upton anklager kreativ direktør i Guess Paul Marciano for seksuell trakassering. Det sendte Guess-aksjen rett ned torsdag.

Foto: Rommel Demano AFP
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

Det ble ingen god dag på børsen for klesprodusenten Guess Inc. torsdag, etter modellen Kate Upton tok et oppgjør med selskapets medgründer og kreativ direktør Paul Marciano, skriver Reuters.

Tweeten Upton sendte ut til sine 2,37 millioner følgere, sendte Guess rett ned.

Etter handelsdagen var slutt var aksjen ned hele 17 prosent på Wall Street.

«Det er skuffende at en merkevare som Guess, som er ikonisk for kvinner, fortsatt har Paul Marciano ansatt som deres kreative direktør #metoo», skrev Upton i tweeten.

Upton sendte samtidig en skjermdump av tweeten ut på sin konto på Instagram, der hun kort utdypte:

«Han burde ikke få lov til å bruke sin makt i bransjen for å seksuelt og følelsesmessig trakassere kvinner #metoo».

Upton har 5,4 millioner følgere på instagram. Så langt har like under 50.000 personer likt modellens bilde.

1,9 milliarder forsvant

I løpet av handelsdagen torsdag ble 250 millioner dollar, tilsvarende 1,9 milliarder kroner, blåst bort fra selskapets markedsverdi.

Ifølge kjendisnettstedet TMZ har modellen sagt at dette bare er starten på hva som kommer.

Marciano avviser alle anklagene i et intervju med kjendisnettstedet. Han sier i intervjuet at han er sjokkert og ikke klarer forstå hva som ligger bak anklagene. Marciano sier også at han ikke vil beklage så lenge det ikke er noe å beklage.

Guess på sin side skrev i en uttalelse til verdipapirmyndighetene at de i november gjorde undersøkelser etter anklager fra to kvinner. De skriver videre at de så langt ikke har klart finne noe som tyder på at det er hold i mistankene.

Flere anklager

I etterkant av anklagene fra Upton har også en anonym kvinne kommet med anklager mot Marciano i et intervju med The Blast.

Kvinnen hevder Guess-direktøren tok henne på brystene da de møttes på Guess sitt hovedkontor i mars 2016. Ifølge Blast skal redaksjonen ha sittet på historien siden november som følge av at kvinnen ikke har vært interessert i å være den første som anklaget Marciano.

Den anonyme kvinnen skal også være modell. Hun sier i intervjuet at etter å ha tatt henne på brystene skal Marciano forsøkt å kysse henne, før hun dyttet han vekk.

Ifølge Guess avviser Marciano også disse anklagene.

Flere artikler

  1. CBS-sjef går av etter anklager om seksuelle overgrep

  2. Kilder: Svendsen strippes for rådgivere

  3. Berit Svendsen går av som sjef for Telenor Norge

  4. Annonsørinnhold

  5. Domino’s vil bli størst i Norge på fem år

  6. Eksadvokat dømt til fengsel for underslag