Betaler 5 millioner kroner for hver Point Carbon-ansatt

Thomson Reuters legger ut 1,1 milliarder for Point Carbon.

FLINKE FOLK: - Vi har vært heldige i form av at vi har fått tak i mange flinke folk, sier Point Carbons daglig leder Per-Otto Wold om sine ansatte.
Publisert:

Torsdag ble det kjent at Thomson Reuters overtar hele Point Carbon. Reuters betaler nær 1,1 milliarder kroner for selskapet.

- Penger har aldri vært målet. Målet er å være ledende på det vi holder på med, sier Per-Otto Wold, daglig leder i Point Carbon, til Dagens Næringsliv.

Analyserer klimagassutslipp

Point Carbon selger nyheter, analyse og konsulenttjenester for de europeiske og globale markedene for elektrisitet, gass og karbon. Da de startet, var spesialiteten å anslå selskapers klimagassutslipp.

- Vi satset offensivt i starten og ble godt kjent innenfor våre segmenter. Så kom veksten i karbonmarkedet. Der var vi veldig tidlig ute med våre analyser. Og så har vi turt å satse på karbon og gass. Fra 2005 begynte de markedene å konvergere og handle mye sammen. Dessuten har vi vært heldige i form av at vi har fått tak i mange flinke folk, sier Wold til DN.

Fem millioner per hode

Reuters betaler rundt fem millioner kroner for hver av Point Carbons ansatte.

De ansatte satt på 30 prosent av aksjene da Point Carbon ble kjøpt. De ansatte sitter dermed igjen med 325 millioner kroner, ifølge DN.

Les også: Schibsted selger seg ut av Point Carbon

Publisert: