Hurtigruten-datter får corona-kompensasjon

Et datterselskap av Hurtigruten fikk torsdag 89,7 millioner kroner i kontantstøtte fra staten. Det viser tall fra Skatteetaten.

Advokat Jan Fougner la torsdag frem rapporten om Hurtigrutens håndtering av et smitteutbrudd. Til høyre Hurtigrutens konsernsjef Daniel Skjeldam.
Publisert: Publisert:

Det skjedde på samme dag som advokat Jan Fougner la frem en rapport som påviste en rekke feil i Hurtigrutens håndtering av smitteutbruddet ombord på skipet Roald Amundsen.

Hurtigruten har i likhet med andre selskaper mulighet til å søke staten om kompensasjon etter å ha mistet inntekter under coronakrisen. E24 skrev tidligere i måneden at selskapet hadde søkt om penger.

Torsdag tildelte Skatteetaten til sammen 89,7 millioner kroner i kompensasjon til Hurtigrutens datterselskap Hurtigruten Pluss AS.

Datterselskapet leverer administrative, maritime og kontormessige tjenester til Hurtigruten-konsernet.

Rederiet har hatt en utfordrende tid med kanselleringer og permitteringer, og tok i sommer opp et lån på 1,1 milliarder kroner for å sikre penger til driften. Renten var på rundt 11 prosent.

Les også

Stordalen om Hurtigruten-skandalen: - Jeg har vært sint og frustrert

Les også

Hurtigrutens konsernsjef: – Vi skulle informert raskere

Les også

Smitteskandalen på Hurtigruten: Konsernsjef og driftsdirektør med motstridende forklaringer

Kraftig omsetningsfall

Støtten som nå betales ut er fordelt på månedene mars, april og mai.

Kompensasjonen dekker deler av de faste kostnadene, men langt fra alt. Ifølge Skatteetaten hadde Hurtigruten Pluss AS totalt uunngåelige, faste kostnader på 195 millioner kroner i mars, april og mai.

Tallene Hurtigruten har oppgitt til Skatteetaten viser hvor krevende denne tiden har vært for datterselskapet.

  • I mars hadde Hurtigruten Pluss AS en omsetning på 270 millioner kroner, mot 318 millioner kroner i samme periode året før
  • I april var selskapets inntekter på drøye 82 millioner kroner, ned fra 294 millioner kroner på samme tid året før
  • I mai var omsetningen på 79 millioner kroner, ned fra 383 millioner kroner i mai året før

Venter mer kompensasjon

Det kan også bli delt ut penger til flere Hurtigruten-selskaper. Hurtigruten opplyste tidligere i måneden til E24 at de totalt forventer å få om lag 180 millioner kroner i kompensasjon fra staten.

Blant dem som har fått mest kompensasjon fra staten så langt er Scandic Hotels med til sammen 166 millioner kroner og Petter Stordalens Strawberry Group med 131 millioner kroner til sammen.

Staten har så langt delt ut om lag 5,9 milliarder kroner i kompensasjon til norske bedrifter, ifølge Skatteetaten.

Coronaviruset
Publisert:
Gå til e24.no