Helitrans-topp går av: Ole Christian Melhus tar over

Richard André Simonsen slutter som administrerende direktør i Norges største helikopterselskap med umiddelbar virkning. Driftsdirektør og tidligere Norwegian-topp Ole Christian Melhus tar over.

Publisert:

Norske Helitrans, som er landets største innenlands helikopterselskap, melder torsdag at selskapet bytter ut topplederen sin.

Ole Christian Melhus rykker opp fra stillingen som driftsdirektør, og erstatter Richard André Simonsen.

Sistnevnte fratrer som administrerende direktør med umiddelbar virkning.

– Vi ønsker å takke Richard for innsatsen som er lagt ned og ønsker ham lykke til videre, sier styreleder Bård Mikkelsen i en pressemelding.

Hverken Mikkelsen eller Simonsen selv ønsker å uttale seg om detaljene i avgangen.

Simonsen begynte i Helitrans i august 2013 som markedssjef og tok over som daglig leder i januar 2018.

Til E24 forteller at han nå ser frem til en ordentlig sommerferie, som han ikke har hatt på mange år.

Les også

Norwegian-topp slutter: Ole Christian Melhus går til Helitrans

– Skal bygge videre

Ole Christian Melhus konstitueres som administrerende direktør. Det var i januar at det ble kjent at han meldte overgang fra Norwegian til Helitrans. Melhus er bare en av flere kjente profiler som har forlatt Norwegian de siste par årene.

Melhus har vært over tre tiår i luftfarten, inkludert rollen som pilot for privatflyene til Kjell Inge Røkke og Aker. Han er imidlertid mest kjent for sine roller i Norwegian.

I sine 18 år i selskapet har han blant annet vært assisterende flygesjef.

Fra 2017 og frem til høsten 2019 var han sjef for satsingen i Argentina og siden slutten av 2019 har han vært sjef for Norwegian Air UK – langdistansevirksomheten i Storbritannia.

– Ole Christian har imponert oss med sitt tydelige, samlende og entusiastiske lederskap. I løpet av sin korte tid i Helitrans har han fått folk med seg og satt et tydelig preg på organisasjonen, sier styreleder Mikkelsen.

– Vi er glade for at Ole Christian har takket ja til å lede selskapet inn i neste fase der vi skal bygge videre på vår posisjon som Norges største innenlands helikopteroperatør samtidig som vi skal vokse og styrke oss innen helikopterberedskap, sier han videre.

– Et nødvendig strategisk skifte

Helitrans har i dag en flåte på 25 helikoptre og rundt 100 ansatte.

Selskapet har ni baser fra Alta i Nord til Ljosland i sør og leverer helikoptertjenester til både kraft- og telekombransjen, samt ulike lasteoppdrag og persontransport i både jobb- og fritidssammenheng.

Selskapet har også beredskapsavtaler og har blant annet bidratt i brannslukkingen på Sotra nylig.

Selskapet har samtidig planer om videre vekst.

Helitrans er eid av Røysi Invest, som også eier Swiss Helikopter Norway AS. Det selskapet inngikk i 2017 en avtale om å bestille 12 nye helikoptre, med opsjoner til 6 til, av typen AW09 fra Leonardo.

I tillegg har selskapet gått til innkjøp av to nye og avanserte simulatorer som bruker VR. De skal etter planen i drift i fjerde kvartal og er de første i sitt slag.

– Jeg er takknemlig for tilliten fra styret til å lede Helitrans gjennom et nødvendig strategisk taktskifte som skal bidra til sunn vekst og til å styrke oss som Norges beste miljø for helikoptertjenester og beredskap, sier Melhus.

Ole Christian Melhus, konstituert administrerende direktør i Helitrans

Han forteller at selskapet både seg for seg å vokse med helikoptrene, innenfor dronevirksomhet der selskapet har 12 droner i dag og med simulatorene – som skal leies ut til ekstern bruk også.

– Disse skal blant annet brukes for å kunne trene og øke kvalifikasjoner innen brannvern. Vi har en viktig beredskapsavtale for brannvern og har nylig vært i aksjon på Sotra. Vi er stolte og ydmyke for å ha den kontrakten, sier Melhus.

Melhus forteller at han ønsker å bruke erfaringen fra luftfarten til å løfte opptreningen innen helikoptertrafikken i Norge for å bedre sikkerhetsnivået ytterligere.

– Man kan gjøre og teste mye i en simulator som man ikke kan gjøre i virkeligheten, for å si det forsiktig, sier Melhus.

Som et ledd av oppbyggingen av både flåte opp treningskapasitet søker Helitrans nå etter flere piloter.

Selskapets regnskapstall for 2020 ligger ikke offentlig tilgjengelige ennå. Melhus forklarer at de er påvirket av pandemien.

– Vi har blitt preget av pandemien vi også. En del av de større oppdragene vi pleier å ha har vært basert på større kontrakter med frakt av utenlands arbeidskraft. Mye av det har blitt utsatt under pandemien, forklarer Melhus.

– Aktiviteten har tatt seg kraftig opp den siste tiden og Helitrans vil nå fokusere på å bygge en solid industriell plattform innen for innenlands helikopterbransjen, fortsetter han.

Publisert: