Siktelse mot eks-megler utvidet etter E24-avsløring om ukjent testament

Tidligere eiendomsmegler Odd Kalsnes siktelse er endret, blant annet etter at han havnet i testamentet til kvinne i 90-årene. Kalsnes nekter straffskyld.

I 2019 ble Odd Kalsnes tilgodesett i testamentet til en kvinne i 90-årene som han hadde et oppdrag for. Dette er nå en del av siktelsen mot ham.
Publisert:

Ingress og to setninger i brødteksten er endret etter første publisering. E24 skrev opprinnelig at Kalsnes var siktet for medvirkning frem til januar 2021. Ifølge politiadvokat Ragnvald Brekke har den tidligere eiendomsmegleren imidlertid vært siktet for grov økonomisk utroskap og medvirkning til dette siden i fjor sommer.

Det var i juni 2020 at tidligere eiendomsmegler Odd Kalsnes ble siktet i saken som gjelder en kvinne i 90-årene som han hadde hatt oppdrag for.

I november kunne E24 avsløre at Kalsnes var tilgodesett i et ukjent testament. Der hadde kvinnen skrevet under på at eksmegleren skulle få 12,5 prosent av verdiene hennes.

Politiet startet umiddelbart etterforskning av testamentet.

Odd Kalsnes er tilgodesett med 12,5 prosent i testamentet som ble signert i oktober 2019.

På nyåret ble siktelsen mot Kalsnes utvidet. Testamentet er et moment som er tatt inn i den nye siktelsen, bekrefter politiadvokat Ragnvald Brekke:

– Testamentet er et av flere tema som etterforskes opp mot grov økonomisk utroskap, eller medvirkning til dette.

Les alle E24-sakene i serien Millionfullmaktene her

Odd Kalsnes erkjenner absolutt ikke straffskyld i saken, sier han til E24:

– Jeg opplever politiets foreløpig siktelse som en konspirasjonsteori. Flere legeerklæringer som ble fremlagt for meg viste at min oppdragsgiver var samtykkekompetent, og hun disponerte dermed fritt over sine egne midler.

Politiadvokat Ragnvald Brekke leder etterforskningen av Odd Kalsnes og John Hammervoll.

Kalsnes har i en årrekke vært en av Norges mest profilerte eiendomsmeglere. Han har satt flere salgsrekorder, både på antall eiendommer og kvadratmeterpris.

Da testamentet ble underskrevet i lokalene til Kalsnes daværende arbeidsgiver Privatmegleren Aveny i oktober 2019, jobbet 65-åringen som eiendomsmeglerfullmektig. Dette som følge av en sak hvor Finanstilsynet hadde etterforsket ham for brudd på eiendomsmeglerloven.

Kalsnes ble frikjent på fem av seks tiltalepunkter av Oslo tingrett, men saken førte til at han mistet advokatbevillingen. Han fikk heller ikke fortsette å arbeide som eiendomsmegler.

Odd Kalsnes arbeidet som eiendomsmeglerfullmektig ved Privatmegleren Aveny til han byttet jobb.

Like etter ble han siktet av Oslo-politiet for medvirkning til grov økonomisk utroskap mot kvinnen i 90-årene. Sammen med advokat John Hammervoll hadde Odd Kalsnes oppdrag for kvinnen fra slutten av 2016 og frem til 2020. E24 kunne dokumentere at kvinnen betalte de to 6,8 millioner for tjenestene.

Advokaten har i likhet med eks-megleren nektet straffskyld gjennom hele saken.

Etterforskning fortsetter

Da saken vokste i januar i år, ble en privatperson siktet i tillegg til advokatfirmaet Hammervoll Pind. Selskapet har avvist å ha gjort noe galt.

Ifølge politiadvokat Ragnvald Brekke er testamentet en del av grunnlaget for politiets undersøkelser av privatpersonen. Vedkommende nekter straffskyld, har forsvarer Ellen Holager Andenæs tidligere uttalt til E24.

– Jeg har ingen uttalelse i anledning saken, sier Holager Andenæs på spørsmål fra E24 til denne artikkelen.

Privatpersonen skulle i likhet med Kalsnes få 12,5 prosent av kvinnen i 90-årenes verdier. Resten skulle tilfalle tre organisasjoner.

På tidspunktet da testamentet ble underskrevet hadde kvinnen en velfylt konto. Utskrifter E24 har, viser at det sto 6,9 millioner kroner der. Boligen hennes skal være ubelånt.

Da advokat John Hammervoll forklarte seg i et rettsmøte i saken i Oslo tingrett på våren i fjor, anslo han at verdien på eiendommen var mellom 20 og 30 millioner kroner. Advokaten oppga at Odd Kalsnes skulle få selge den. Dette har Kalsnes avvist overfor E24.

Kalsnes arbeider i dag som partner og jurist i Boa Eiendom. Ifølge politiet vil etterforskningen av saken fortsette utover våren.

Merknad: En ansatt i Verdens Gang, som er majoritetseier i E24, har en relasjon til privatpersonen som er siktet i saken.

Publisert:
Gå til e24.no