KURSRAS: Etter at Manchester United og Wayne Rooney signerte ny draktavtale med Adidas, har aksjen til den tyske sportsgiganten rast.

Rui Vieira (Ap) / Holbergfondene

Ukens Holberg-graf: Rett i Adidass...

Aksjekursen på Adidas har falt dramatisk etter at den tyske sportsgiganten signerte milliardavtale med Manchester United.

  • Kjetil Melkevik
    Journalist
Publisert:
Dette er en kronikk
Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg til E24 her.

Det utkjempes en hard kamp i markedet for treningstøy, drakter og sko.

I sommerens fotball-VM var det i praksis kun tre merker som ble benyttet av de om lag 600 spillerne som deltok - Puma, Nike og Adidas. Selskapene bruker enorme summer på reklame, sponsing og markedsføring for å selge seg inn som det foretrukne merket for de mange ballsparkende guttene og jentene over hele verden.

Adidas ble grunnlagt av Adolf Dassler i 1949. Noen år tidligere hadde storebroren Rudolf etablert Puma som i dag er en av hovedkonkurrentene til Adidas. Merket med tre stripene i dag verdens nest største produsent av treningstøy og sko kun slått av Nike.

I sin iver etter å komme sterkere på banen i det engelske fotballmarkedet tegnet Adidas i juni 2014 en avtale med Manchester United på svimlende 8 milliarder kroner for de neste 10 årene.

Manchester United har i mange år spilt med Nike og prestisjen for Adidas ved å overta en av de største klubbene i England var trolig høy.

I følge aksjemarkedet var prisen alt for høy. Aksjekursen på Adidas falt dramatisk på nyheten (-16 prosent) og så langt i år er Adidas blant de svakeste aksjene på den tyske børsen. Mens den tyske aksje-indeksen DAX er opp med ca. to prosent så langt i år er Adidas aksjen ned med ca. 30 prosent.

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Sportsgigantens United-avtale får kritikk

  2. Manchester City inngår draktavtale med Puma verdt 7,4 milliarder

  3. Katastrofe-sesong gir halv milliard mindre i inntekter

  4. Annonsørinnhold

  5. Kraftig aksjeoppsving tross trøblete sesongstart

  6. Britiske toppklubber har brukt 7,5 milliarder på spillerkjøp