Razzia hos Widerøe

EFTAs overvåkningsorgan ESA bekrefter at de i dag gjennomfører en uanmeldt kontroll hos Widerøe.

FIKK BESØK: ESA gjennomfører tirsdag en razzia i Widerøes lokaler.
Publisert:

ESA vil undersøke om det kan foreligge brudd på konkurransereglene i EØS-avtalen.

Kontrollen finner sted i lokalene til flyselskapet Widerøe Flyveselskap AS og blir gjennomført med bistand fra Konkurransetilsynet, opplyser ESA i en pressemelding.

- Dette var overraskende, sier Widerøe-sjef Lars Kobberstad til E24.

Kobberstad opplyser til E24 at ESA ankom Widerøes administrative kontor på Fornebu utenfor Oslo og Bodø tirsdag morgen.

På Fornebu kan E24s utsendte fortelle at det er stille og rolig. Resepsjonisten hos flyselskapets kontorer opplyser at ESA ankom klokken 9 tirsdag morgen.

Razziaen pågår fortsatt, og ESA driver i dette øyeblikk og samler sammen dokumentasjon.

Les hele intervjuet med Lars Kobberstad her.

Uanmeldte kontrollbesøk er et innledende skritt i etterforskningen av mulig konkurransebegrensende atferd eller misbruk av en dominerende stilling, skriver de videre.

- Selv om ESA foretar slike kontrollbesøk, betyr det ikke at et selskap har gjort seg skyldig i konkurransebegrensende atferd. Kontrollen foregriper heller ikke utfallet av selve etterforskningen, sier Per Andreas Bjørgan, direktør i ESAs avdeling for statsstøtte og konkurranse.

Har du tips eller bilder til saken kontakt oss.

Det er ingen bestemt tidsfrist for når en etterforskning av mulig konkurransebegrensende atferd må fullføres.

- Varigheten av en etterforskning vil avhenge av en rekke faktorer, som hvor kompleks saken er, i hvilken grad selskapene samarbeider under etterforskningen og hvordan selskapene utøver sin rett til å forsvare seg, sier Bjørgan.

Informasjons- og presseansvarlig Andreas Phil i ESA opplyser til E24 at de ikke kan gi ytterligere informasjon på nåværende tidspunkt.

Konkurransetilsynet bistår

- Dette er ESA sin sak, der vi bistår av praktiske årsaker, forteller Ronny Turøy, kommunikasjonsrådgiver i Konkurransetilsynet til E24.

Han forteller videre at Konkurransetilsynet selv ikke har noen etterforskning, og at deres involvering kun omhandler praktisk bistand til ESA.

Det var ESA som ba det norske Konkurransetilsynet om praktisk bistand i saken.

- Alt materiale blir overlevert til ESA for den videre etterforskningen, sier spesialrådgiver Svenn Gaulen i Konkurransetilsynet, i en uttalelse.

Publisert: