Røe Isaksen takker Traaseth: – Vært en tydelig leder

Avtroppende Innovasjon Norge-leder Anita Krohn Traaseth meddelte næringsminister Torbjørn Røe Isaksen om sin avgang torsdag kveld.

TYDELIG OG SYNLIG: Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen roser Innovasjon Norge-sjef Anita Krohn Traaseth etter at sistnevnte meldte sin avgang.

Foto: Helge Mikalsen VG
Publisert:

Isaksen mener Traaseth har vært en tydelig leder.

– Jeg vil takke Anita Krohn Traaseth for hennes innsats for verdiskapingen i norsk økonomi. Hun har vært en tydelig og synlig leder. Under hennes ledelse har Innovasjon Norge utviklet seg til en moderne organisasjon med høy anseelse i norsk næringsliv. Spesielt vil jeg fremheve hvordan hun i hele sin periode har tatt oppgaven med omstilling i næringslivet på alvor, sier Isaksen i en melding til E24.

Næringsministeren mener Anita Krohn Traaseth etterlater seg et selskap som er i kontinuerlig endring, og hun har lagt grunnlaget for at selskapet kan utvikle seg videre.

Isaksen vil ikke kommentere Traaseths nye jobb.

– Det må du spørre henne om.

Les også

Anita Krohn Traaseth forlater Innovasjon Norge

Taus minister

I løpet av sommeren da E24 skrev om de kontroversielle ansettelsene av blant annet Ferd-arving Katharina Andresen, ville ikke Røe Isaksen kommentere eller gripe inn i sakene.

– Det er slik at ansettelser i selskapene hører inn under selskapenes daglig ledelse og følges eventuelt også opp av styrene. Derfor er det helt naturlig at henvendelser i denne saken må rettes til ledelsen eller styret i Innovasjon Norge, sa Røe Isaksen i juni.

Opposisjonen på Stortinget krevde at næringsministeren kom på banen i saken om ansettelsene.

Ministeren har også vært innblandet i andre saker, for eksempel da tidligere styreleder Per Otto Dyb hevdet at styret ble instruert av staten da de ønsket å vurdere om administrerende direktør Anita Krohn Traaset skulle få fortsette i jobben tidligere i år.

Røe Isaksen mener selv at han ikke instruerte styret, men ga et tydelig signal fra staten som største eier.

Les også

Kontrollkomiteen skal behandle Innovasjon Norge-saken

Les også

Røe Isaksen: Klar mening fra staten til Innovasjon Norge

Les også

Næringsdepartementet hemmeligholder logg fra omstridt samtale

Her kan du lese mer om