VW saksøkes for milliarder i Australia

Et advokatfirma som saksøker Volkswagen på vegne australske bileiere, krever 10.000 australske dollar for hver av de over 90.000 australske bilene med bilgigantens «jukseteknologi».

MISFORNØYDE: Australske Volkswagen-eiere ønsker flere milliarder kroner i erstatning etter den tyske bilprodusentens juks med utslippstall.
Publisert: Publisert:

Advokatfirmaet Maurice Blackburn leverer torsdag et søksmål til en føderal domstol på vegne av australske Volkswagen-, Audi- og Skoda-eiere. Kravet på 10.000 dollar per bil vil bety et totalt erstatningskrav på over 900 millioner dollar, rundt 5,5 milliarder kroner etter dagens kurs.

Selskapet nøyer seg imidlertid med å si at de forventede kostnadene for utslippsjukset beløper seg til «godt over» 100 millioner dollar.

Volkswagen sliter med en global skandale der bilprodusenten må trekke tilbake biler og er saksøkt i en rekke land. Bakgrunnen er at amerikanske tester viste at selskapet har utstyrt dieselbiler med en teknologi som manipulerer utslippstallene. Totalt omfatter juksingen flere enn 11 millioner biler verden over.

Les også

Volkswagen forbereder seg på å kjøpe tilbake juksebiler

Les også

Tilbyr amnesti til ansatte som står frem om jukset

Les også

Krever Müllers avgang

Publisert:

Her kan du lese mer om