CECILIE DITLEV-SIMONSEN: Må møte to eksmenn i retten

Hydro-direktør Cecilie Ditlev-Simonsen må møte to av sine eksmenn i retten i forbindelse med påstandene om at hun og hennes familie har disponert en skjult konto i Sveits.

  • Øyvind Henriksen
Publisert:,

Etter det E24 erfarer har Cecilie Ditlev-Simonsens første ektemann, Pehr-Olav Skogseth, sagt seg villig til å avgi forklaring om den påståtte hemmelige formuen som det blir hevdet at Ditlev-Simonsen og andre familiemedlemmer har eller har hatt i Sveits.

Forklaringen vil bli gitt som en del av rettssaken i forbindelse med skilsmisseoppgjøret mellom Cecilie Ditlev-Simonsen og hennes andre ektemann, Endre Rangnes.

Nekter kommentar

Skogseth giftet seg med Ditlev-Simonsen i november 1994, og de ble separert i 1999. Deretter fulgte skilsmisse. Endre Rangnes var gift med Ditlev-Simonsen fra februar 2002 til Hydro-direktøren flyttet ut fra deres felles hjem sommeren 2004.

Skogseth nekter å kommentere saken, men etter det E24 kjenner til, skal han være villig til å forklare til tingretten om turer til Zürich sammen med Ditlev-Simonsen der det angivelig ble tatt ut penger fra kontoen.

Påstanden om en hemmelig konto i Sveits har kommet frem i forbindelse med skilsmissesaken mellom den profilerte kommunikasjonsdirektøren og hennes eksmann Endre Rangnes. Rangnes er administrerende direktør i EDB Business Partners.

Rangnes har i tingretten hevdet at Ditlev-Simonsen har eller har hatt hemmelige kontoer i Sveits. Ifølge Rangnes må verdiene på disse kontoene inngå i det økonomiske oppgjøret mellom partene.

Må forklare seg

For å få klarhet i påstandene fra Rangnes har Oslo tingrett anmodet sveitsiske rettsmyndigheter om hjelp i saken. Oslo tingrett ønsker at to ansatte i den sveitsiske banken Credit Suisse skal forklare seg om kundeforholdet til Cecile Ditlev-Simonsen.

En erklæringer fra banken i Zürich dokumenterer at det i juli 2004 ikke har vært penger på noen konto tilhørende Ditlev-Simonsen.

Rangnes' advokat mener imidlertid at pengene kan ha stått på kontoer i andres navn denne perioden.

Verken Cecilie Ditlev-Simonsen eller Endre Rangnes ønsker å kommentere saken overfor E24.

Les også: Jakter på Hydro-direktørs hemmelige formue i Sveits

Les også: Taus Hydro-ledelse

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Jakt på hemmelig formue

  2. Datterens eks-menn røpet kontoen

  3. Betalte ikke skatt

  4. Annonsørinnhold

  5. Svigersønnene angriper ordføreren

  6. For retten i 2008