Skulle komme i 2016: Fortsatt ingen Dunkin' Donuts i Norge

Dunkin' Donuts skulle åpne sin første kaffebar i Norge i fjor. Fortsatt har ingenting skjedd.

INGEN DUNKIN: To år etter Dunkin' Donuts fortalte de ville åpne i Norge har ingenting skjedd. Her fra Edmond, Oklahoma i USA.

Foto: Sue Ogrocki AP
Publisert:,

Samtidig som det stadig popper opp nye Dunkin' Donuts i Stockholm, og København har fått sin første, har etableringen i Norge fortsatt ikke blitt noe av.

Det var i april 2015 en rekke norske medier, deriblant E24, meldte at Dunkin' Donuts planla å åpne 30 kaffebarer her til lands de neste fem til syv årene.

Den første skulle åpne allerede i 2016.

Venter fortsatt

– Norge har en stor kaffekultur og et forbruksmønster som vil bli viktig for oss, sa visepresident Jeremy Vitaro i Dunkin Brands internasjonale avdeling, den gang til Dagens Næringsliv.

Over to år etter har ennå ikke Dunkin' Donuts dukket opp i Norge.

Les også

Dunkin' Donuts inntar Norge

Den amerikanske kaffekjeden er verdenskjent for sine donuts. De glaserte kaloribombene selges i 12.000 kaffebarer, 8.800 av disse ligger i USA, de resterende finnes i 45 land verden rundt.

Kjeden har nylig startet opp sin virksomhet i Kina, hvor forbruket av kaffe begynner bli så stort at det kan gå ut over kaffeprisene, også i Norge.

– Ingen ny utvikling

Den siste uken har E24 uten hell forsøkt få en kommentar fra Dunkin' Donuts, for å finne ut hva de tenker om når den planlagte ekspansjon til Norge skal komme.

Etter flere dagers venting, og litt purring, fikk vi en e-post fra Dunkin' Donuts europeiske konsulentbyrå Fish Consulting:

– Det er ingen ny utvikling å dele i forbindelse med en etablering av Dunkin' Donuts i Norge, skriver Jenna F. Kantrowitz til E24.

E24 har også forsøkt å nå Capa, som skulle formidle interessen fra mulige norske franchisetakere, for en kommentar.

Dermed kan det se ut som nordmenn fortsatt må reise over grensen for å besøke en Dunkin-kaffebar.

Les også

– Det kan endre hele bransjen

Les også

Slik vil Nestlé løse kaffe-krisen

Les også

Kutter prisen på kaffe

Her kan du lese mer om