Facebook-storm mot godteriimportør etter leveransesvikt

Mer surt og syrlig enn søtt og godt i kommentarfeltet under Gottekungens beklagelse over sene leveringer.

SVENSK IMPORT: Gottekungen.se har spesialisert seg på import og salg av godteri og brus til svenske priser. Men logistikken har ikke vært knirkefri for selskapet.

Foto: Mariam Butt NTB scanpix
 • David Bach
Publisert:

«Gottekungen beklager på det sterkeste overfor de av våre kunder som ikke har fått levert sine varer innen forventet tid», skriver godteri-importøren Gottekungen.se på sin Facebook-side 31. juli.

«Flere mener seg lurt/svindlet. Dette er ikke riktig. Vi har hatt tusenvis av kunder gjennom sommermånedene og de aller fleste er heldigvis meget tilfredse. I motsatt ende er de som ikke har fått sin levering, skuffet, forbannet og føler seg lurt.»

Under innlegget finnes godt over 700 kommentarer, hvorav brorparten forteller om sene eller manglende leveranser, eller penger som er lovet tilbakebetalt uten at noe har skjedd. Andre etterspør sine egne leveranser med ordre-ID.

«Ja, her var det mange misfornøyde kunder. Har selv ventet i to og en halv uke, men må nok smøre meg med tålmodighet, ser det ut til. Kanskje til jul?», skriver én.

«Fått melding fra Posten nå angående pakke fra Gottekungen, så ser ut til at noe er i gjære her... bare to måneder siden jeg bestilte», skriver en annen.

Les også

Posten om vraking av 350-kronersgrensen: – Det blir et kaos

Flyttet lager

Bak nettbutikken står fire personer fra Fredrikstad, som har gjort forretning av å selge brus og godteri til svenske priser, skriver Fredrikstad Blad, som omtalte de misfornøyde kundene i slutten av juli.

Bakgrunnen for de sene leveransene er ifølge Gottekungen at de flyttet lager fra Strømstad til Småland for å takle veksten, skriver avisen.

– I forbindelse med flyttingen ble det noe kluss som medførte at de nyeste bestillingene ble sendt ut først. Samtidig har det vært ferieavvikling på lageret. Vi har vokst vanvittig fort og har ikke klart å henge md i svingene, sier talsperson Rino Haugen i Gottekungen til Fredrikstad Blad.

På godteri-importørens nettsider står det at levering tar mellom 5 og 23 arbeidsdager, avhengig av hvor i landet man befinner seg. Til Fredrikstad Blad presiserer Haugen at det kan ta opptil en måned.

– Det er heldigvis ikke livsviktige medisiner vi selger, sier han.

Les også

Mer grensehandel: Vi har «harryhandlet» for 15,1 milliarder det siste året

– Massesuggesjon

Til tross for problemene fortsetter selskapet å ta imot bestillinger, skriver Finansavisen. Samtidig annonserer Gottekungen fortsatt på Facebook.

På spørsmål fra avisen om hvorfor selskapet fortsetter å ta imot bestillinger midt i leveringsproblemene, sier Lars Laabak i det samme selskapet at kundene fortsatt får varer.

– Vi driver en bedrift, og det håper jeg du har forståelse for. Mange kunder får faktisk pakken sin relativt fort, sier Laabak til Finansavisen.

Gottekungen eier av Svenska Nethandels Gruppen Strømstad AB, og ble stiftet i Strømstad i 2017. De har gjort butikk av blant annet Norges 350-kronersgrense, som innebærer at sendinger fra utlandet med en verdi under 350 kroner inkludert frakt er toll- og avgiftsfrie.

«Vurderer å tatovere "ikke kjøp brus fra Sverige, din gjerrigknark" på venstre overarm», skriver en annen misfornøyd kunde på Gottekungens Facebook-side.

Talsperson Rino Haugen peker imidlertid på at butikken har fått inn 30.000 ordre, og at 600 kommentarer på Facebook ikke er så mange i det store bildet.

– Det blir massesuggesjon ut av det. Når noen klager så kommer flere etter. Det er lettere å klage enn å gi ros. Mange klager allerede etter få dager og mange sier de har ventet mye lenger enn de faktisk har. Når noen skriver at de ikke har fått varer de bestilte i februar er det selvfølgelig bare tull, sier Haugen til Fredrikstad Blad, og påpeker at det også er noen som skriver at de er fornøyde.

Her kan du lese mer om

 1. Grensehandel
 2. Sverige

Flere artikler

 1. Gottekungen legger ned driften

 2. Ventet seks måneder på varene – så gikk selskapet konkurs

 3. Ble tilbudt «gratis» omega 3 – fikk inkassovarsel i posten

 4. Annonsørinnhold

 5. Betalt innhold

  Gruveselskaper strømmer til Europas største steinsamling – i Sverige

 6. Analyse forsterker SSB-tall: Nordmenn pantet 7,7 millioner svenske brusbokser i Norge