KVARTALSRESULTAT FOR ERICSSON: Ericsson lever ikke opp til forventningene

Ericsson nådde ikke opp til forventningene for andrekvartalsresultatet.

DÅRLIGERE ENN FORVENTET: Ericsson doblet resultatet, det stod likevel ikke i stil til forventningene.

  • Ole Martin Skaug
Publisert:

Til tross for at inntektene doblet seg for Ericsson i andrekvartal i fjor sammenlignet med året før, er det likevel skuffende tall telekommunikasjonsprodusenten legger frem.

Selskapets resultat etter skatt var 1,88 milliarder svenske kroner i andrekvartal i år. Sammenlignet med tallene fra i fjor har selskapet en dobling i resultatet.

Men det var ikke hva analytikere hadde forventet.

Omsetning falt med åtte prosent

For ifølge en undersøkelse gjort av Bloomberg hadde 17 analytikere spådd en omsetning på 3,12 milliarder svenske kroner i snitt.

Omsetningen falt også fra 52,1 milliarder svenske kroner til 48 milliarder. En nedgang på åtte prosent.

- Alle regioner, unntatt Nord-Amerika, viste lavere omsetning enn fjoråret, sier administrerende dirketør i Ericsson, Hans Vestberg til Bloomberg.

Ericsson kutter hardt

Ifølge Vestberg sikter selskapet på å vokse fortere enn markedet i 2010. Samtidig forteller direktøren at selskapet kutter 6.500 stillinger.

Men det er ikke bare Stockholm-baserte Ericsson som sliter med salget. Finske Nokia er også i trøbbel.

Torsdag viste selskapet frem et elendig kvartalsresultat. Sammenlignet med fjoråret meldte Nokia om en nedgang i overskuddet på 40 prosent i andre kvartal, fra 380 millioner til 227 millioner euro.

Les også: Nedtur for Nokia i andre kvartal

Nedgang i salg

Mobilprodusenten Sony Ericsson, selskapet Ericsson eier sammen med Sony, kan derimot vise til langt hyggeligere resultat for konsernet.

I fjor sendte selskapet 13,8 millioner mobiltelefoner ut til kundene, likevel gav det et underskudd på 213 millioner svenske kroner. Nå har mobilprodusenten klart å snu de knallrøde tallene fra i fjor til solide sorte i andrekvartal i år.

Til tross for en nedgang i antall solgte enheter, 11 millioner, kunne Sony Ericsson vise frem et overskudd på 12 millioner svenske kroner. Det skyldes en høyere snittpris på produktene, ifølge rapporten fra selskapet.

Flere nyheter på E24

Publisert:

Flere artikler