Widvey i ruskevær etter Yr-utspill

Kulturminister Thorhild Widvey (H) stiller spørsmål ved om NRK skal få fortsette å drive værtjenesten yr.no. I Stortinget onsdag haglet det med kritikk fra opposisjonen.

KRITKKEN HAGLER: Kulturminister Thorhild Widvey under intervju i vandrehallen i Stortinget.
Publisert: Publisert:

– Det er uforståelig at kulturministeren vurderer å tvinge NRK til å droppe Yr. Så lenge jeg kan huske, har værmeldingen vært en del av allmennkringkasteroppdraget. I tillegg er det en megasuksess, sier SVs Bård Vegar Solhjell til NTB.

Han mener det må være et ideologisk begrunnet ønske om konkurranse som ligger til grunn for statsrådens utspill, som først ble gjengitt av VG etter Widveys besøk hos BBC i London mandag.

– Jeg har bare stilt spørsmål ved om dette er en tjeneste som det er naturlig for NRK å levere. Ingen avgjørelse er tatt, sier Widvey og viser til at det vil komme en egen stortingsmelding om NRK i løpet av 2015.

Hun mener det var klokt av NRK å droppe en nettbasert trafikkportal som kanalen vurderte å etablere sammen med Statens vegvesen.

– Det er et godt eksempel på ting som jeg mener de ikke bør drive med. Det er mange kommersielle aktører som kan ta seg av det, sa Widvey til VG.

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen er forundret over utspillet fra kulturministeren og sier til Aftenposten at Yr tidlig ble godkjent som del av NRKs oppdrag som allmennkringkaster.

Publisert: