Røde tall for Trygve Hegnar

Mediemogulens konsern Periscopus nær 30 millioner i minus i fjor.

NEDTUR: Trygve Hegnars Periscopus klarte ikke å matche et meget bra 2014 i fjor.
Publisert:

Etter et meget sterkt 2014, da Trygve Hegnar kunne innkassere nær en halv milliard kroner i gevinst etter salget av Hurtigruten, ble fjoråret betydelig magrere.
Dette skriver Dagens Næringsliv (bak betalingsmur).

– Med en pølsebod som driver i kultursektoren, kan man ikke tjene 500 millioner kroner hvert år. Men det blir veldig bra i år også hvis jeg realiserer aksjer, er Hegnars kommentar til avisen, sendt via SMS.

Konsernet eier blant annet finansmagasinet Kapital og avisen Finansavisen. Selskapet som gir ut bladene, Hegnar Media, fikk i 2014 et underskudd på 6,6 millioner.

Periscopus-regnskapet for 2015 viser en inntektsøkning på 40 millioner til 586 millioner kroner, men negativt driftsresultat og rød bunnlinje.

Egenkapitalen i morselskapet var imidlertid på pene 1.229 millioner kroner, og det meldes om en kontantbeholdning på 660 millioner kroner.

Gunstig laksekursutvikling

Aksjene Hegnar nevner, inkluderer blant annet en større eierpost i oppdrettsgiganten Marine Harvest. Denne er på fire millioner aksjer, tilsvarende 0,89 prosent av de utestående aksjene i selskapet, per 22. august.

Det var i midten av februar at det ble kjent at Hegnar hadde kjøpt seg inn i Marine Harvest. Kursen den gang var i underkant av 120 kroner per aksje, mens den ved stengetid på Oslo Børs mandag var 130,5 kroner.

Hegnars urealiserte gevinst kan dermed være noe rundt 42 millioner kroner.

DN skriver ellers at Hegnar har investert i blant annet lystbåtprodusenten Windy, i tillegg til eierskapet i Finansavisen- og Kapital-utgiver Hegnar Media.

Trygve Hegnar eier investeringsselskapet Periscopus sammen med sine to barn.

Les også

Bloomberg: Hurtigruten kan få nye eiere

Les også

Hegnar tungt inn i Marine Harvest

Les også

Dette er de usynlige rike

Publisert: