Disse arbeidsgiverne lar de ansatte sove lenge

Flere norske bedrifter lar de ansatte legge opp sin egen arbeidsdag. – Helt essensielt for oss, sier Microsoft Norges HR-direktør Kristin Ruud.

VELGER SELV: Bedriften som Alexander Eliesen jobber i, har en fleksibel arbeidstidsordning.

Thomas Brun
  • Victoria Armstrong
  • Ingvild Sagmoen
Publisert:,

Ifølge søvneksperten Dr. Paul Kelley bør ikke mennesker under 55 år tvinges til å
starte arbeidsdagen før klokken ti.

Han mener en tidlig start på dagen kan være både helsefarlig og lite produktiv.

Kelley, som jobber som professor ved Oxford University i England, hevder altfor mange mennesker sliter med søvnmangel, og at dette fører til nedsatt livskvalitet.

Han mener derfor at det største ansvaret til enhver sjef er å tilrettelegge slik at B-mennesker har muligheten til å få nok søvn før jobb.

På Microsoft Norges kontorer på Lysaker styrer hver enkelt ansatt sin egen arbeidsdag. Har man ikke tid til å reise til kontoret før klokken 11, er det greit. Rekker man ikke innom kontoret i løpet av dagen i det hele tatt, er det også ok.

– Hos oss trenger man ikke å være på jobben for å få gjort jobben, forteller HR-direktør Kristin Ruud til E24 over Skype.

POSITIV: HR-direktør Kristin Ruud tror fleksibiliteten er med på å skape et godt arbeidsmiljø.

Stine Moen\Studio vest

– Det handler om å få hverdagen til å gå opp

Med seg har hun Anna Olsson, direktør for Microsofts produktivitetsverktøy.

Hun har vært ansatt i bedriften i nesten ti år, og har nettopp flyttet 40 minutter unna kontoret på Lysaker.

Les også

Slik finner du drømmejobben med mobilen

Med pendling og to små barn er Olsson avhengig av fleksibilitet i hverdagen for å være mest mulig produktiv og gjøre en god jobb.

– For å klare å mestre tidsklemmen jobber jeg hjemme om morgenen og deltar i videomøter og ser presentasjoner på Skype. I og med at jeg har små barn, kan jeg ikke alltid være på kontoret 7,5 time hver dag. Det handler om å få hverdagen til å gå opp, sier Olsson.

Olsson bruker omtrent halvannen time på å pendle hver dag. Den tiden vet hun å utnytte.

– Jeg jobber alltid på toget, og der er jeg mest produktiv. Da har jeg 40 minutter der ingen forstyrrer meg, og da får jeg gjort masse.

Les også

– Microsoft investerer i Uber

Samtidig som Olsson jobber mye hjemmefra, er hun også opptatt av å være ofte på kontoret.

– Det er ikke noe problem for meg å ha hjemmekontor, men jeg setter også pris på det å møte folk og prate ved kaffemaskinen.

PENDLER: Anna Olsson utnytter tiden på toget til å jobbe.

Stine Moen\Studio vest

– Min hverdag starter halv fem

Fra hjemmekontoret har teknologidirektør John Henrik Andersen koblet seg inn i Skype-samtalen.

Av og til benytter han seg av muligheten til å jobbe fra sin egen stue. Vanligvis er han en av de første på kontoret om morgenen.

– Min hverdag starter halv fem. Da står jeg opp, også tar jeg toget halv seks. Da jobber jeg fra togvognen. På kontoret blir jeg møtt av en gjeng morgenfugler som også starter dagen tidlig, sier Andersen.

TIDLIG OPPE: Noen dager starter hverdagen halv fem.

Stine Moen\Studio vest

Ifølge Andersen er det kombinasjonen av de tidlige rutinene og avbrekkene nå og da som fungerer godt for han. Til tross for at han jobber godt om morgenen, ser han verdien i få en litt senere start når muligheten byr seg.

– Når jeg jobber hjemme, har jeg stor frihet. Da pleier jeg å sitte klar ved PC-en rundt klokken åtte, og det er jo rene helgefølelsen, sier Andersen.

HR-direktør Ruud tror fleksibiliteten i selskapet er et viktig verktøy for et godt arbeidsmiljø.

Les også

Syv av ti ledere i Norges største selskaper er menn

– Vi måler temperaturen på arbeidsmiljøet to ganger i året, og da blir fleksibiliteten i bedriften trukket veldig frem blant de ansatte. Vår fleksible arbeidshverdag gjør at de ansatte opplever at vi har tillit til at de gjør en god jobb og legger opp dagen i forhold til hvilke arbeidsoppgaver som er mest relevante å løse.

Kan jobbe når de jobber best

Prosjektleder Alexander Eliesen ved utviklerfirmaet Skalar forteller at de har en fleksibel arbeidstidsordning på arbeidsplassen.

– Vi har en liten kjernetid som er 10-15, hvor alle må være tilgjengelig. Utover det har vi fleksible tider med banksystem, som fungerer slik at vi logger timer når vi jobber. Vi kan logge dem når vi vil, og kan dermed flekse slik at vi kan jobbe mer hvis vi føler for det, og omvendt, forteller Eliesen.

Bedriften innførte et fleksibelt system med hensyn til utviklerne for å gi dem muligheten til å jobbe når de personlig jobber best.

– De har en krevende jobb, som de må være inspirert for å gjøre, forklarer Eliesen.

Han forteller om en kollega av seg som er utvikler og som jobber best midt på dagen og sent på kvelden.

– Han begynner typisk på jobb klokken 10 og tar gjerne en ekstra runde etter klokken 20. Han har dessuten en uregelmessig døgnrytme som gjør at når han foretrekker å jobbe også endrer seg fra dag til dag, forteller Eliesen.

For å jobbe de ekstra timene på kvelden, benytter utvikleren seg av tidsbanken og hjemmekontor.

– Han setter pris på at han får mye ansvar og stor frihet til å selv styre arbeidsdagen, sier Eliesen.

Selv er prosjektlederen stort sett på jobb mellom klokken 9 og 17.

– På grunn av jobbens art er jeg mer forpliktet til å ha en normal arbeidstid. Men jeg synes det er helt fantastisk med en fleksibel ordning. I begynnelsen syntes jeg det var vanskelig å booke møter med folk, men nå ser jeg at det egentlig er greit å ha et begrenset vindu hvor man kan forstyrre hverandre.

Eliesen understreker at de fleste av de ansatte jobber til vanlige tider, men at de ønsker å inkludere dyktige folk som trenger å jobbe annerledes.

Ikke en løsning for alle

Til tross for at flere bedrifter har mulighet til å integrere en stor del fleksibilitet inn i arbeidsdagen, er ikke dette tilfelle for alle.

HR-direktør i Skatteetaten, Lise Sannerud, sier til E24 at deres arbeidstid er nødt til å legges mellom syv om morgenen og fem om ettermiddagen.

FOKUS PÅ DEN ENKELTE: AbbVie og Marte Fjellen vil at hver enkelt ansatt skal finne sin arbeidsrytme.

Privat

– Vår arbeidstid er regulert i Hovedtariffavtalen for staten. Vårt arbeid er av en slik karakter at det i stor utstrekning krever samarbeid på tvers av avdelinger, kompetansemiljøer og geografiske forhold. Det vil kunne bli vanskelig å få til felles oppgaveløsning dersom dette ble en realitet.

Les også

I disse jobbene føler vi oss viktige

For DNB ville det heller ikke vært ideelt å utsette arbeidsdagen til lenger utpå formiddagen.

– Det å skulle starte arbeidsdagen senere er helt uaktuelt for oss, sier informasjonssjef Even Westerweld til E24.

– Det viktigste er å levere

AbbVie, en biofarmasøytisk bedrift i Oslo, har tatt i bruk et konsept utviklet av forfatter Camilla Kring. Det går ut på å ha frihet til å navigere sitt eget liv.

HR-sjef i AbbVie, Marte Fjelle, mener at fokuset ligger på at de ansatte leverer i jobbene sine. Når og hvor er ikke så viktig.

– Vi er ikke avhengige av at de ansatte er her fra åtte til fire. Det vi ønsker er engasjerte og motiverte medarbeidere som gjør jobben, om det så er klokken åtte, ti eller tolv.

Selskapet vant prisen for «Årets beste arbeidsplass» i 2014, og landet på en annenplass i årets konkurranse. Fjelle mener det er en klar sammenheng mellom fleksibiliteten på jobben og resultatene.

– Jeg er overbevist om at dette har noe å med gjøre med at AbbVie gir full fleksibilitet til sine ansatte. Det handler om at hver og en finner sin egen rytme, og finner ut når på dagen man jobber best. Hvis man presser alle inn i én form, får man ikke ut kapasiteten til den enkelte.

Les også

Så mye jobber topplederne

Les også

Så lang er den perfekte luren

Les også

Ny forskning: Økt arbeidsglede når ansatte overvåkes

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Søvnekspert: – Derfor er den norske arbeidsdagen helsefarlig

  2. Undersøkelse: De fleste norske arbeidstagere gjør private ting i arbeidstiden

  3. Kronikk: Hvordan lage en bra strategi for hjemmekontor og fjernledelse? Her får du 3-trinnsoppskrift.

  4. Annonsørinnhold

  5. Stine Grøndal Sesseng gledet seg til å jobbe på kontoret. Så kom kontrabeskjeden.

  6. Åtte av Norges største selskaper om hjemmekontor-revolusjonen: Slik endres arbeidslivet