Elisabeth Hunter ny administrerende direktør i Vinmonopolet

Trond W. Andersen
Publisert:

Elisabeth Hunter blir ny administrerende direktør i Vinmonopolet. Hunter har vært konstituert administrerende direktør fra 1. mai 2019.

Det fremkommer i en pressemelding fra Vinmonopolet.

– Med Elisabeth Hunter får vi en erfaren leder med solide kunnskaper om selskapet. Vi ser fram til å arbeide sammen med Hunter om å videreutvikle Vinmonopolet i tråd med samfunnets krav og kundenes forventninger, sier styreleder Ellen Seip.

Hunter har de siste 7 syv årene arbeidet i Vinmonopolet som kjededirektør med ansvar for alle butikkene.

– Jeg er svært glad for styrets tillit. Vinmonopolet skal balansere det samfunnsmessige ansvaret med en profesjonell og kundeorientert drift. Å få lede denne fantastiske bedriften med alle de flotte kollegaene frem til hundreårsjubileet i 2022 og videre derfra er en stor ære som jeg er ydmyk og fryktelig stolt over å få muligheten til, sier Elisabeth Hunter. 

Hunter har tidligere vært administrerende direktør og markedsdirektør i Boots Norge, og produktsjef i Nycomed Pharma. Hun har tidligere vært styremedlem i Enklere Liv, og i UMOE Restaurant Group. I tillegg er hun er utdannet siviløkonom fra Strathclyde University i Skottland.

Tidligere sjef gikk av

Den tidligere administrerende direktøren i Vinmonopolet, Hilde Britt Mellbye sluttet like under tre år etter at hun fikk jobben. Hun gikk etter avtale med styret i april 2019.

– Mellbye har gjort en svært viktig innsats i arbeidet med å initiere og etablere en ny strategi og verdiplattform for Vinmonopolet 2018–22, uttalte da styreleder i Vinmonopolet Ellen Seip.

Hun understreket at arbeidet med å implementere denne strategien ville fortsette.

– Endring er alltid krevende. Det er ikke uvanlig at mye endring på en gang skaper friksjon. Styret har i samråd med Mellbye kommet til at en annen bør videreføre denne prosessen, sa Seip.

I juni 2016 ble det kjent at Mellbye overtok stillingen som administrerende direktør i Vinmonopolet. Hun kom da fra nær syv år som konsernsjef i Norlandia Care Group.

Les pressemeldingen herVinmonopolet-sjefen går av (april 2019)

Her kan du lese mer om