Forbrukertilsynet skal granske XXL

Forbrukertilsynet har kalt inn til møte med XXL i neste uke etter E24s artikkel der tidligere selgersjefer forteller om fabrikkering av salgstall.

SKAL GRANSKE PÅSTANDER OM PRISJUKS: Direktør i Forbrukertilsynet, Elisabeth Haugseth, sier Forbrukertilsynet skal ha møte med XXL i neste uke.
Publisert: Publisert:

– Det er en veldig alvorlig sak dersom det medfører riktighet, sier Elisabeth Haugseth, direktør i Forbrukertilsynet.

Lørdag skrev E24 om selgerledere i XXL som forteller at XXL-butikker fabrikkerte salgstall for ikke å bli tatt for villedende markedsføring.

Haugseth syns det er overraskende dersom en stor aktør som ønsker å fremstå seriøs, har forfalsket salgstall. I neste uke skal tilsynet ha møte med XXL, og jurister er satt på saken for å vurdere hva slags sanksjoner som er aktuelle.

Les børskommentar: (+) Det er sjeldent smart å lure kundene sine

– Hva skal dere snakke om på møtet?

– Det vil jeg ikke gå inn på nå, men spørsmålet om mulige forfalskede salgstall vil naturlig nok være hovedtema, svarer hun.

Hun mener et eventuelt prisjuks vil være svært alvorlig, og sier det kan være snakk om brudd på straffeloven og markedsføringsloven.

– Forfalskning hindrer oss i å kontrollere at salgsmarkedsføringen er riktig, og det er alvorlig. Som forbruker skal man kunne stole på at bakgrunnen for tilbudene er riktige, sier hun.

– Kunne dere ha gjort noe annerledes?

– Enhver som ønsker å gjøre seg til kjeltring, kan gjøre det på mange forskjellige måter. Men når vi ber om dokumentasjon, forventer vi at vi kan ha tillit til opplysningene vi får tilsendt. Hvis vi finner grunn til noe mistenkelig, går vi inn i det. Her fant vi ikke grunnlag for det.

På spørsmål om Forbrukertilsynet burde ha funnet grunn til mistanke da XXL sendte inn dokumentasjon, svarer Haugseth at det er for tidlig å uttale seg om.

– Vi har ikke vært borti denne problemstillingen tidligere, men nå vil vi granske denne saken. Dette vil vi komme til bunns i, sier hun.

E24 har også vært i kontakt med Økokrim, som ikke hadde kommentarer til saken.

Les også

Tidligere mellomledere: XXL drev systematisk prisjuks

Les også

XXL-ansatte i undertøyet straffet med isvann på «Krigsskolen»

Les også

G-sport gjorde sko-blemme – da lot XXL «fienden blø»

Publisert:

Her kan du lese mer om