Grønt Norge-gründer: - Det eneste jeg vet, er at jeg har tjent penger og kan kjøpe meg en Porsche

Grønt Norge-gründer vil fortsatt ikke dokumentere sine angivelige avtaler. Det han bryr seg om, er at han har penger til en Porsche.

PENGER TIL PORSCHE: Grønt Norge-gründer Waleed Ahmed har bløffet om kontrakter, men så lenge han har penger til en Porsche, er 20-åringen fornøyd.

Carl Martin Nordby
  • Ida Hanstad
Publisert:

E24 har de siste ukene gjort gjentatte forsøk på å komme i kontakt med Grønt Norge-gründer Waleed Ahmed. Onsdag ringte han og lot seg intervjue, fra hemmelig sted.

Det har den siste tiden stormet rundt 20-åringen, etter at produsenten av solcelleladeren gikk til media og hevdet at Grønt Norge hadde bløffet om millionkontrakter. Senere har flere store selskaper, blant andre AT&T og Aurora Group, bekreftet overfor E24 at de aldri har hatt avtaler med Ahmed.

I mai skal han ifølge Dagens IT ha innrømmet at mange av de påståtte avtalene med store selskaper ikke var sanne.

- Det jeg kan si til dere, er at vi var unge og umodne. Jeg vil riktignok ikke bekrefte at jeg har innrømmet noe som helst overfor Dagens IT, sier Ahmed til E24.

Les også: Grønt Norge-gründer: - Jeg har bløffet

- Kan kjøpe Porsche

Han hevder riktignok fortsatt at han har solgt 45.000 eksemplarer av solcelleladeren i Kuwait. E24 har bedt om dokumentasjon på dette samt navn på utsalgssteder, men har aldri mottatt dette.

- Jeg er ikke pliktig til å rapportere noe som helst til folk gjennom media, sier Ahmed.

- Men du forstår at det kunne vært en fordel å legge frem dokumentasjon, i og med at såpass mange andre påståtte avtaler viser seg å være bløff eller sterkt overdrevet?

- Det eneste jeg vet, er at jeg har tjent penger og for eksempel kan kjøpe meg en Porsche til 1,5 millioner kroner. Det er ganske greit å ha solgt 45.000 eksemplarer av et produkt i en alder av 20 år, svarer Ahmed.

Varsler comeback

Ahmed har tidligere uttalt overfor E24 at han har solgt Grønt Norge, noe han fortsatt står ved. Han sier at han ikke vet noe om hvilken retning det mye omdiskuterte selskapet tar videre.

- Hva han velger å gjøre med selskapet, blander ikke jeg meg i. Jeg foretar meg ingenting rundt Grønt Norge nå, hevder Ahmed.

Riktignok står Ahmed fortsatt oppført som administrerende direktør av selskapet i Brønnøysundregistrene.

Han sier at han likevel har nok å gjøre, i form av et nytt prosjekt han holder på med.

- Jeg driver å jobber med noe, men det er foreløpig under radaren, sier han.

Han hevder at vi kommer til å se mer av ham i næringslivet i fremtiden.

- Jeg kommer til å gjøre comeback i business. Jeg studerer business i London nå, sier Ahmed, som ikke vil oppgi hvilken skole eller universitet han studerer ved.

Ifølge en artikkel på Innodesign hevdet han i 2010 at han skulle til Dubai for å studere Master in Business Adminstration.

- Nei, det er feil. Det har jeg aldri sagt, påstår Ahmed.

Beskyldes for forfalskninger

I vår ble Ahmed anklaget for å ha bløffet om antall solgte enheter og hvor mye penger han hadde tjent. Påstandene kom fra salgssjef i den kinesiske fabrikken Acever, som ifølge både Ahmed og salgssjef Victor Sheng har produsert solcelleladeren.

Senere sendte Ahmed et dokument til E24, hvor det står at Sheng innrømmer å ha laget en drittpakke for å presse Ahmed for penger han skyldte produsenten. Dokumentet så tilsynelatende ut til å være signert av begge parter.

- Jeg har aldri signert på dette. Dokumentet er forfalsket. Jeg har nemlig fått pengene han skylder meg, skriver Sheng i en epost til E24 tirsdag.

Ahmed påstår noe annet:

- Han har mistet en avtale med et stort selskap etter at dokumentet hvor han innrømmer å ha løyet, ble nevnt i media. Nå trekker han påstanden, for å forhindre at flere sier opp avtaler med dem, påstår han.

Han hevder at siste gang han var i kontakt med Sheng var i april i år. Han vil ikke si noe om hva de snakket om.

Vil ikke si noe

I intervjuet med E24 kommer det riktignok frem at det er flere uklarheter mellom Sheng og Ahmed. På spørsmål om solcelleladeren har blitt CE-godkjent, slik det står på emballasjen, sier 20-åringen at han er usikker.

- Sheng sa han skulle få det godkjent, men jeg vet ikke om han har gjort det, sier han.

- Men er det ikke litt på kanten at du da likevel har valgt å selge produktet?

- Noen telefoner har tatt kvelden etter å ha brukt laderen, men jeg vil ikke si noe mer om den saken enn at jeg ba Sheng ordne med CE-godkjenningen. Jeg har også betalt ham for å gjøre dette, sier Ahmed.

Vil ikke kommentere Obama-møte

Ahmed har også hevdet å skulle møte blant andre Barack Obama og George Bush. E24 har vært i kontakt med USAs ambassade i Norge, som sier de ikke kjenner til møtene.

Selv ønsker ikke Ahmed å kommentere hvorvidt møtene har funnet sted.

- Det jeg kan si er at den amerikanske ambassaden vet ikke om alle møter presidenten har heller. De tingene jeg har holdt på med i USA, har aldri gått gjennom dem, sier Ahmed, og legger til:

- Men jeg har som sagt ikke plikt til å forklare alt til media. Jeg er heller ikke pliktig til å legge ut bilder. Jeg har tjent gode penger og har blant annet penger til å kjøpe meg en fin Porsche. Det er dét jeg bryr meg om, sier han nok en gang.

Les også:

Publisert:

Flere artikler