United Airlines forbereder oppsigelser av uvaksinerte ansatte

Nærmere 600 ansatte i flyselskapet kan få sparken. Årsaken er at de ikke har fremlagt bevis for at de er vaksinert mot covid-19.

Flyselskapet United Airlines vil ikke lenger ha ansatte som ikke er vaksinerte mot coronaviruset. Uvaksinerte risikerer nå å få sparken.
  • Emil Johansen
Publisert: Publisert:

Det skriver nyhetsbyrået Reuters, som henviser til et internt brev.

I august innførte flyselskapet egne vaksinekrav til de ansatte. United Airlines krever at alle som jobber på innenlandsflyginger i USA skal være vaksinert mot covid-19, og skal kunne fremlegge bevis på dette innen førstkommende mandag.

Til nå er det 593 ansatte som ikke har fremlagt bevis, og som dermed kan miste jobben.

– Det har vært en utrolig vanskelig avgjørelse, men sikkerheten til våre ansatte har alltid vært vår hovedprioritet, skriver administrerende direktør Scott Kirby og president Brett Hart i et brev til sine ansatte.

De berørte ansatte kan fortsatt sikre jobbene sine, dersom de vaksinerer seg før oppsigelsessamtaler starter, opplyser selskapet.

United Airlines har mottatt søknader fra flere ansatte som ønsker unntak grunnet religiøse eller medisinske årsaker. Disse ansatte utgjør til sammen mindre enn 3 prosent av selskapets om lag 67.000 ansatte.

De ansatte som viste til religiøse årsaker skulle ifølge Reuters, etter planen permitteres uten lønn. Et søksmål har imidlertid utsatt prosessen frem til 15. oktober.

Les også

Delta gjør helseforsikring dyrere for uvaksinerte ansatte

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Luftfart
  2. United Airlines
  3. Coronaviruset

Flere artikler

  1. Delta gjør helseforsikring dyrere for uvaksinerte ansatte

  2. Fire millioner statsansatte i USA må vaksineres

  3. Får heller sparken enn å ta vaksine

  4. Berlin stenger uvaksinerte ute fra utelivet

  5. Google-ansatte protesterer mot vaksinekrav