Fire nye smittetilfeller påvist på verft i Haugesund

Søndag kveld melder Haugesund kommune at det er påvist fire nye smittede knyttet til mutasjonsutbruddet fredag. Alle nærkontakter er satt i karantene.

Etter et mutasjonstilfelle fredag denne uken, har Aibel på Risøy meldt at flere hundre personer skal testes for coronaviruset.
Publisert:

Etter at et mutasjonstilfelle ble påvist mandag denne uken, har Aibel på Risøy meldt at flere hundre personer skal testes for coronaviruset.

I løpet av søndag har det blitt påvist fire nye smittetilfeller knyttet til utbruddet.

Det melder de på hjemmesiden til Haugesund kommune.

Om disse er smittet av den britiske varianten, får man ikke svar på før om noen dager, opplyses det.

Kommunen opplyser at de i samarbeid med Aibel vil gjennomføre testing av de resterende arbeiderne tilknyttet prosjektet på Risøy. Alle nærkontakter til de smittede er satt i karantene, og Haugesund kommune arbeider videre med smittesporing.

– Vi har ikke stengt. De som har blitt testet er kun i karantene på fritiden, sier kommunikasjonsdirektør Mona Winge til E24.

Les også

Mutasjonssmitte på verft i Haugesund – flere hundre testes

Fortsetter med samme tiltak

En orientering om situasjonen vil komme mandag klokken 10.

Winge opplyser om at de vil fortsette med samme smittevernstiltak som før.

– Det vil si isolasjon av smittede og karantene av nærkontakter, og egne små arbeidslag eller kohorter. I tillegg har vi tett dialog med kommuneoverlegen om eventuelle forsterkede tiltak, sier hun.

Winge sier at 200 personer skal testes i løpet av i morgen formiddag og at de vil komme tilbake med mer informasjon på orienteringen.

Smittekilde ukjent

– Flere hundre skal testes, så det er en god del. Vi velger å gå veldig bredt ut. Det er ikke vanlig, men vi gjør det i dette tilfellet, sa kommuneoverlege Jostein Helgeland til Haugesunds Avis.

Helgeland sa på et pressetreff at prøvesvarene vil avgjøre om det skal innføres strengere, lokale tiltak.

Smittekilden er ukjent, skriver NTB. Arbeideren som fikk påvist smitte med virusvarianten som først ble oppdaget i Storbritannia, var i Norge før grensene i praksis ble stengt 29. januar, så dermed er det ikke snakk om importsmitte.

Publisert: