Startet skjenkingen med ett minutts stillhet for spilt øl

For første gang siden november i fjor kunne Clarice Pettersen hos Store Stå på Bislett tappe øl lovlig til kundene.

Clarice Pettersen håndterer ølkranen på Bislett.
 • Torgeir Knutsen
 • Jan T. Espedal (foto) - Aftenposten
Publisert:

På fotballpuben Store Stå utenfor Bislett hadde eier og de ansatte pusset tappekranen for å ønske velkommen til øltørste kunder da klokken tikket 12.00.

De startet riktig nok ikke dagen med å tappe øl. De startet dagen med ett minutts stillhet.

– For å ære all øl som vi har helt ut, er det viktig å markere. Derfor starter vi åpningsdagen med ett minutts stillhet, sa Geir Pettersborg, eier og daglig leder av fotballpubben til Aftenposten da dørene åpnet.

– Det er en gledens dag, men det har vært veldig hektisk i dag. Det er alltid noe man kan gjøre bedre, så her har vi holdt på siden morgentimene, forteller han videre.

Alle er på hils

Selv om det ikke var fullt på puben da Pettersborg låste opp dørene var det likevel tydelig at åpningen betydde mye for dem som bor i nærheten. Alle som kommer innom hilser på hverandre.

Idet Brit Rektorlie Bang kommer inn døren er hun raskt oppe med hånden til gjestene som allerede er der.

– Heihei!

Brit Rektorlie Bang hilser til alle andre som har tatt turen til gjenåpningen av Store Stå.

Hun hilser høflig og tydelig til alle som er der. For Bang er Store Stå det faste stedet. Savnet av det sosiale miljøet har naturligvis vært stort.

– Det er så skjønt å komme hit igjen. Det er så hyggelig å kunne si hei til folk. Dette er ikke personer man kjenner så godt, men det er kjente ansikter. Jeg bor i nærheten og det er her jeg trives best, forteller Bang til Aftenposten etterfulgt av en slurk med hvitvin.

– Tenk på alle de som bor alene som nå kan dra til sitt faste sted å treffe mennesker igjen, klart det betyr mye, fortsetter hun.

– Kald, god, frisk og fin øl!

En av de andre som fikk være med på den store åpningsdagen på Store Stå var Monica Thoresen. Hun har gledet seg til å se kjente og fremmede ansikter igjen.

– Det var en kald, god, frisk og fin øl! Det er noe sosialt med det å gå ut for å ta seg en øl. Bare det å se ansikter igjen og si hei til fremmede er en morsom opplevelse, sier Thoresen.

Monica Thoresen var en av de aller første gjestene etter nedstengningen.

For Thoresen er det ekstra hyggelig å ta turen til nettopp Store Stå.

– Det er ikke bare å ta en øl, men å møte venner. Jeg har bodd på Bislett i mange år og har vanket her i lang tid. Man er venn med eierne og de som jobber her, så det er stas å se mennesker man ikke har sett på lang tid, sier hun videre.

I likhet med mange andre har hun ventet lenge på muligheten for en øl ute.

– Nå har vi ventet så lenge at vi ikke trodde det skulle åpne noen gang. Det var en veldig hyggelig overraskelse at vi fikk ta en øl ute nå, forteller Thoresen.

Monica Thoresen fikk skjært seg en kald øl onsdag.

Én dag med pålagt matservering

I første omgang får skjenkingen bare holde på til klokka 22 på kveldene i hovedstaden, og den aller første dagen må øl og vin serveres sammen med mat. Dette er på grunn av en nasjonal forskrift som først skrotes torsdag.

Åpningen er en del av trinn to i Oslo-byrådets gjenåpningsplan, som byrådsleder Raymond Johansen (Ap) fredag kunngjorde at skal iverksettes onsdag 26. mai. Johansen sa da at han med dette «avslutter den sosiale nedstengningen av Oslo».

Oslo blir mer åpent enn på lenge når også treningssentre, svømmehaller, restauranter og kafeer åpner opp igjen for befolkningen.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Coronaviruset
 2. Øl
 3. Oslo
 4. Restaurant

Flere artikler

 1. Oslo innfører trinn to av gjenåpningsplanen på onsdag

 2. Regjeringen fortsetter gjenåpningsplanen - går til trinn to 27. mai

 3. Oslos puber åpner igjen etter et halvt år med forbud: – Bruk uteserveringen!

 4. Første trinn starter fredag

 5. Slik skal Norge åpne opp