Summa Equity selger seg ut av gjenvinningsselskapet Sortera

Summa Equity selger Sortera til Nordic Captial, etter en syvdobling av omsetningen siden 2016. - Viser at investeringsfilosofien vår kan bli en bransjestandard, sier Summa-direktør Hannah G. Jacobsen.

TAR GEVINST: Summa Equity og investeringsdirektør Hannah G. Jacobsen selger seg ut av Sortera.
Publisert: Publisert:

Summa Equity har inngått avtale om salg Sortera til Nordic Capital, ifølge en pressemelding mandag.

Sortera leverer avfallstjenester og gjenvinningstjenester i Norden, og leverte en pro forma omsetning for 2020 på 1,4 milliarder svenske kroner.

– Dette blir Summa Equitys første rene exit. Vårt første fond har vært eier i Sortera siden 2016, og siden den gang har omsetningen til selskapet syvdoblet seg. Veksten kommer fra ekspansjon i nye markeder og i alt ti oppkjøp, sier investeringsdirektør Hannah G. Jacobsen i Summa.

Hun opplyser videre at Sortera betjente 11.000 kunder, og bidro til netto utslippskutt tilsvarende 67.000 tonn CO2 i året som gikk.

– Frigjør betydelig kapital

Kjøpesummen opplyses ikke.

– Det er imidlertid på det rene at vi får frigjort betydelig kapital som nå blir fordelt på investorene i fondet, som i hovedsak består av pensjonskasser og universitetslegater, sier Jacobsen.

Sortera ble etablert i Sverige i 2006, med en ambisjon om å hjelpe byggeselskaper med å fjerne avfall på en miljøvennlig og effektiv måte.

Jacobsen mener selskapet nå er posisjonert for å bli det ledende selskapet innen avfalls- og gjenvinningstjenester for byggeavfall i Nord-Europa.

– Veksthistorien til Sortera viser at Summa Equitys investeringsfilosofi om å bidra til å løse problemer i samfunnet, samt benytte bærekraftsmålene som investeringskriterier, virker og kan bli en bransjestandard, sier Jacobsen.

Publisert:

Her kan du lese mer om