Trosser kommunens påbud om å stenge kjøp & hent-ordning

Biltema-butikken på Sofiemyr trosser påbudet fra Nordre Follo kommune om å stenge kjøp & hent-ordningen. Biltema mener deres løsning er tillatt.

Illustrasjonsfoto

Roald, Berit / TT NYHETSBYRÅN
  • NTB
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

Selve butikken er stengt, men varehuset opprettholder ordningen med kjøp & hent. Dette til tross for at kommunen ville at ordningen skulle stenges ut januar, skriver Østlandets Blad.

Det var etter flere runder med jurister hos arbeidsorganisasjonen Virke at de bestemte seg for dette. Biltema mener at regelverket fra regjeringen tilsier at deres løsning er tillatt. De har varslet kommunen, men foreløpig ikke fått noen tilbakemelding.

Ordningen kjøp & hent, som de opprettet etter nedstengingen 12. mars, går ut på at kundene kan bestille varene på nett og få dem lagt inn i bilen mens de venter.

Fredag stengte Nordre Follo kommune ned store deler av næringslivet i kommunen for å hindre spredning av den britiske versjonen av coronaviruset.

Flere aktører har de siste dagene varslet at de benytter seg av såkalte «klikk & hent»-ordninger, blant dem elektronikkjedene Elkjøp og Power.

Ifølge Helse- og omsorgsdepartementet ble det gjort en forskriftsendring søndag kveld, slik at butikker kan holde åpent for avhenting av forhåndsbetalte bestilte varer når det er etablert smittevernfaglig forsvarlige løsninger for utlevering av varene.

Les også

Innfører tiltak i 15 nye kommuner

Les også

Ny lockdown i Oslo-regionen – strengeste tiltak siden mars

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Biltema
  2. Butikker

Flere artikler

  1. Biltema snur – stopper «kjøp&hent»-ordning på Sofiemyr

  2. Virke forventer at kjøpesentrene i Oslo-regionen får åpne onsdag

  3. 400.000 kan være berørt: Krever bedre permitteringsregler

  4. Opplysninger til VG: Oslo-området kan bli stengt ned lørdag

  5. NTB erfarer: Regjeringen stenger kjøpesentre i Oslo-regionen lørdag