Stordalen-eid Tesla har fått over 30 parkeringsbøter på et år

Kjendiskokk Ole Jonnys Eikefjords svarte Tesla, som han eier sammen med Petter Stordalen, har blitt en snakkis etter gjentatte feilparkeringer. Siden januar i fjor har bilen fått 31 parkeringsbøter.

Hotellmilliardær Petter Stordalen eier halvparten av Eik Savoy AS, som er registrert som eier av Teslaen.
Publisert:

Den svarte Teslaen, som eies av hotellmilliardær Petter Stordalen og kjendiskokk Ole Jonny Eikefjord, har siden 1. januar i fjor fått 31 parkeringsbøter. Det opplyser Bymiljøetaten i Oslo kommune til E24.

– Over 30 bøter høres veldig voldsomt ut. Men akkurat her jeg står nå har jeg ikke fullstendig oversikt, sier Eikefjord, som er den som kjører bilen i det daglige.

Den svarte Teslaen eies av aksjeselskapet Eik Savoy, hvor Eikefjord og Stordalen eier halvparten av aksjene hver. Gjennom selskapet eier duoen blant annet restaurantene Eik Annen Etage, Restaurant Eik, Restaurant Fjord og Bella Bambina.

Petter Stordalen har ikke mye å si om saken.

– God helg. Ikke min bil, skriver milliardæren torsdag i en tekstmelding til E24.

Mener det er umulig å parkere lovlig

I løpet av et drøyt år har selskapet måttet punge ut minst 29.000 kroner i parkeringsgebyrer til Oslo kommune. Selskapet hadde i 2021 et resultat før skatt på 1,7 millioner kroner.

– Vi har syv restauranter i sentrum, så det blir mye kjøring fra sted til sted for å frakte og levere varer, sier Ole Jonny Eikefjord.

Han sier det ikke bare er strevsomt og tidkrevende å finne en egnet og lovlig parkeringsplass i nærheten av restaurantene sine.

– Det er umulig. Jeg kan ikke parkere bilen i Ibsen parkeringshus og bære to kasser vin til restauranten derfra. Sånn er det å drive restauranter. Spørsmålet er hva som er den letteste og kjappeste måten å frakte og levere varer på, sier Eikefjord.

Flere Twitter-brukere har reagert på at den samme Teslaen stadig står feilparkert utenfor Restaurant Eik i Universitetsgata.

12 av de 31 bøtene Teslaen har fått skyldes feilparkering i Universitetsgata. Her ligger to av gourmetrestaurantene Stordalen og Eikefjord eier sammen, Restaurant Eik og Restaurant Fjord.

De hyppige feilparkeringene i akkurat denne gaten har vekket oppmerksomhet blant en gjeng sykkelentusiaster på Twitter. De har merket seg at bilen parkeres rett utenfor inngangsdøren til gourmetrestauranten.

«Utenfor Eik/Savoy feilparkerer den samme Teslaen omtrent hver eneste dag. Eieren tenker åpenbart at kostnaden ved gebyr er lavere enn fordelene ved å parkere i umiddelbar nærhet av jobb.», skriver brukeren Ulrik Eriksen i et innlegg.

Kjendiskokk Ole Jonny Eikefjord, her fotografert i 2011, bekrefter at han det siste året til stadighet har parkert ulovlig utenfor flere av serveringsstedene han og Stordalen eier sammen.

Eikefjord mener dette er en overdrivelse.

– Det stemmer ikke at bilen står der daglig, men den står der sikkert oftere enn den burde. Som regel står den utenfor i ganske kort tid, slik at jeg kan frakte og levere varer til restaurantene. Men av og til blir nok bilen stående der i flere timer også, sier han.

– Jeg hindrer ingen syklister ved å stå der. Det er en blindgate og veien er mange meter bred, legger han til.

Restauranteieren opplyser at han har en parkeringsplass i garasjen til Hotel Continental, hvor han driver restauranten Annen Etage.

Publisert: