Kina benekter motsanksjoner mot Nokia og Ericsson

Kinesiske myndigheter går hardt ut mot nyheten om at landet vil gå til motsanksjoner mot de nordiske telekomselskapene, og påstår at det er «fake news».

 • Emilie Marie Kjøle
Publisert: Publisert:

Mandag rapporterte blant andre The Wall Street Journal, at Kina varsler mulige motsanksjoner mot telekomselskapene Nokia og Ericsson dersom EU bestemmer seg for å forby kinesiske Huawei.

Ifølge næringslivsavisen skal det angivelig ha vært snakk om å innføre eksportforbud av Nokia og Ericsson sine kinesiskproduserte produkter.

Kina bestrider dog disse påstandene.

Motsvaret fra Kina skal angivelig ha kommet i forbindelse med at Storbritannia i forrige uke sa at de vil forby telekomselskaper fra å kjøpe nytt utstyr laget av den kinesiske telekomgiganten.

Les også

Kinesiske motsanksjoner kan ramme Nokia og Ericsson

En talsperson for Kinas utenriksdepartement, Wang Wenbin, påstår at nyheten er «fake», ifølge kinesiske Caixin.

– Vi håper også at europeiske land vil gi et rettferdig, åpent og ikke-diskriminerende forretningsmiljø for kinesiske selskaper, legger han til.

Fra før har USA svartelistet Huawei fordi de utgjør, ifølge amerikanske myndigheter, en sikkerhetsrisiko for landet. Det innebærer at selskapet ikke får lov til å gjøre forretninger i USA.

Anklager om innflytelse fra kinesiske myndigheter og spionasje har fått flere land til å revurdere samarbeidet med teknologiselskapet.

Huawei har på sin side tilbudt en såkalt «no spy agreement», der de skriver under på at de aldri vil gi informasjon til noen myndigheter, heller ikke til Kina.

Les også

TikTok vil ansette 10.000 i USA

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Huawei
 2. Ericsson
 3. Nokia
 4. Kina
 5. USA
 6. EU

Flere artikler

 1. Kinesiske motsanksjoner kan ramme Nokia og Ericsson

 2. Utenlandske anklager mot Huawei påvirker ikke norsk samarbeid

 3. TikTok vil ansette 10.000 i USA

 4. USA stenger grensene for Huawei-ansatte

 5. Storbritannia vil forby selskaper å kjøpe fra Huawei